×

  Televizija -- Data și ora publicării: 27.08.2021 14:26:28

  DOKUMETARNI-FILM-HRT / HRT snima dokumentarac o vatrogascima  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 24. avgust 2021. / Ove godine Hrvatska vatrogasna zajednica slavi 145 godina postojanja, a veliku godišnjicu obeležiće dokumentarnim filmom u produkciji HRT-a. Snimateljska ekipa stigla je na jug Hrvatske, gde je snimala gašenje požara i spašavanje iz ruševina, a sve to okružena hiljadama znatiželjnih turista. Nakon cele Hrvatske HRT-ova ekipa koja snima film stigla je na krajnji jug.

  - Počeli smo ovaj poslednji set snimanja sa Stonom, kada smo snimili spašavanje unesrećenog iz ruševina, a danas smo odlučili da snimimo scenu u Starom gradu, i to zbrinjavanje požara u nepristupačnom području, što je i vidljivo zbog turista, zbog uskih ulica i tu smo mislili da istaknemo lepotu Dubrovnika i sigurnost koja je potrebna, koju vatrogasci omogućavaju - objasnila je Marijana Podgorelec, rediteljka filma.

  Upravo su uske dubrovačke ulice otkrile svu složenost posla vatrogasaca: u spašavanju je bitna svaka sekunda, a vatrogasci do dolaska na mesto požara moraju da savladaju brojne prepreke.

  - Svi će videti koliko je to složeno i zahtevno; spašavanje ljudi i imovine, a i sama vrednost starog grada je neprocenjiva - rekao je Stjepan Simović, vatrogasni zapovednik DNŽ.

  Pred snimateljskom ekipom je još mnogo posla, a premijera filma očekuje se krajem godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>