×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 19.07.2021 20:47:21

  BH-TELECOM-BEENIUS / BH Telecom potpisao ugovor sa slovenačkim Beeniusom  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 15. jul 2021. / Bosansko-hercegovački BH Telecom potpisao je petogodišnji sporazum o saradnji sa slovenačkom kompanijom Beenius.

  Kako navode iz Beeniusa, BH Telecom je objavio međunarodni tender tražeći nova i ažurirana rešenja za svoje IPTV i OTT usluge. Beenius se prijavio na tender sa svojom interaktivnom TV platformom za Android TV i novim funkcionalnostima. Cilj je bio isporučiti i integrisati moderne TV platforme kako bi razvili trenutni ekosistem koji će im služiti narednih pet godina.

  Beenius je na tenderu pobedio sa interaktivnom TV platformom koja podržava napredne funkcije poput ciljanog TV oglašavanja i otiska prsta. Platforma omogućava ponovnu upotrebu trenutnog ekosistema IPTV licenci, što je značajno koristilo ostalim podnosiocima zahteva.

  Ekosistem koji je ponudio Beenius obuhvatao je saradnju drugih partnera s dodatnom vrednošću kao što su Verimatrix, Edgeware i Harmonic. Beenius je na projektu izveo integraciju medijskih sistema i omogućio uspešnu implementaciju Verimatrixovog VCAS Ultra V4.3, Edgeware-ovog CDN-a zajedno s novim sistemom upravljanja i Harmonikov mozaik i sistem za umetanje oglasa.

  BH Telecom se odlučio za navedene partnere zbog njihovih robusnih tehnologija i predintegracije koju Beenius već ima.

  - Velika je privilegija raditi sa operatorom kao što je BH Telecom, koji je lider na polju telekomunikacija u jugoistočnoj Evropi. Beenius je prihvatio sve izazove koje je BH Telecom uveo i naporno radio kako bi zadovoljio zahteve svojih gledalaca. Radujemo se svim projektima koji nas čekaju u budućnosti – rekao je Filip Remškar, izvršni direktor Beeniusa.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>