×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 06.07.2021 19:03:32

  TELESTE-REŠENJE-MARSEJ / Alstom izabrao rešenje kompanije Teleste za automatizovani metro u Marseju  Turku, Finska (MEDIA EXPRES) / 6. jul 2021. / Teleste će obezbediti rešenje za kompaniju Alstom, za mrežu metroa u Marseju u Francuskoj, koje je naručio Aix Marseille Provence Metropole, AMP.

  Telesteove isporuke će uključivati TFT displeje u vozilima, kao i sisteme za informisanje putnika, razglas, CCTV i bežične funkcije voz-zemlja za 38 metro-vozova bez vozača, sa 4 vagona, uz opciju za dodatnih 5 vozila. Realizacija projekta počeće tokom 2021. godine, a prvi vozovi će početi da saobraćaju 2024. godine.

  - Uvođenje automatizovanih usluga u metro mrežu povećaće fleksibilnost i efikasnost u radu, istovremeno postavljajući visoke zahteve za tehnologiju vozova, posebno kada je reč o prenosu audio, video sadržaja i informacija za putnike sa voza na zemlju u realnom vremenu. Naši sistemi u vozilima dobro su opremljeni da odgovore na izazove omogućavajući pouzdanu vezu u realnom vremenu između vozova koji se kreću i zemaljskog sistema, ojačani neprimetnom integracijom, takođe sa sistemima nezavisnih proizvođača. Drago nam je što je Alstom odabrao naše rešenje za svoj projekat i radujemo se što ćemo pružiti bezbedno i nesmetano putovanje putnicima Metro Marseille – komentarisao je Jarkko Vehkala, šef poslovne linije proizvođača železničkih vozila u kompaniji Teleste.

  Telesteovo rešenje u vozilima dizajnirano je za besprekornu podršku potpuno automatizovanih operacija metroa bez vozača, koje će se koristiti u marsejskom metrou do kraja 2026. To znači da će vozovi tada biti kontrolisani bez ikakvog osoblja u vozilima, iz kontrolnog sistema operatora, a biće postavljen pouzdan interfejs između novog i starog sistema.

  Telesteovo rešenje ispunjava zahteve neprimetnom kombinacijom sistema u vozilu, kao što su razglas, CCTV i dostavljanje informacija za putnike sa naprednim sistemom prenosa voz-zemlja. Ovo omogućava operatoru da na daljinu upravlja operacijama u vozilu, na primer, pružajući 24-satni pristup prikazima kamera uživo iz metro vagona kako bi osigurao sigurnost i bezbednost putnika tokom putovanja.

  Omogućeno je i automatsko i ručno prenošenje video snimaka, dijagnostika sistema, kao i automatsko ažuriranje i kontrola verzija softvera voza. Sa interfejsima za nezavisne sisteme, rešenje takođe omogućava nesmetan rad ugrađenih funkcionalnosti kao deo većih transportnih ekosistema.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>