×

  Televizija -- Data și ora publicării: 06.07.2021 18:36:19

  NEM-DUBROVNIK / NEM Dubrovnik 2021 predstavio prve govornike  DUBROVNIK (MEDIA EXPRES) / 5. jul 2021. / Nakon godine ispunjene virtuelnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021 ponovo će na jednom mestu okupiti vodeće ličnosti iz svetske i evropske TV industrije. Krajem leta, od 6. do 9. septembra 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace biće budućnost medija, najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je značajno uticala na TV industriju, piše Media Marketing.

  Neki od prvih potvrđenih govornika događaja NEM Dubrovnik 2021 su Bill Wijdeveld, potpredsednik usluga sadržaja platforme za M7 Grupu; Frank Spotnitz, izvršni direktor i izvršni producent za Big Light Productions; Peter Parmenter, viši dopredsednik razvoja poslovanja za DAZN; Peter Kolosi, zamenik izvršnog direktora i direktor programa RTL Mađarska; Stanislav Georgiev, izvršni direktor za Bulsatcom; Natalija Gorščak, direktorka na TV SLO; Guy Bisson, rukovodilac istraživanja za Ampere Analysis; Maria Rua Aguete, izvršna direktorka i tehnološka saradnica za Omdiju; Katarina Pavlović, direktorka programa Prve srpske televizije; i Richard John Brešković, šef marketinga Hrvatskog Telekoma.

  Ovogodišnji program organizovan je kroz trodnevna predavanja, panele, projekcije i razgovore sa predavačima, te nezaobilazna dnevna i večernja druženja sa ciljem ponovnog umrežavanja uživo. Četvrti i poslednji dan rezervisan je za sređivanje utisaka i rezimiranje novih znanja i iskustava.

  Kako bi se svi učesnici osećali sigurno, organizatori su ove godine posebno usredsređeni na organizaciju događaja u skladu sa epidemiološkim merama. NEM Dubrovnik 2021 održaće se uglavnom na otvorenom, uz već dobro poznat pogled na Jadran i prijatan letnji povetarac.

  NEM Dubrovnik je B2B događaj koji se svake godine fokusira na razvoj TV industrije u CEE regionu. Redovni posetioci su ključni predstavnici pay-tv kanala, FTA kanala, usluga streaminga, telekom operatera i ostalih pružalaca televizijskih usluga, ali i glumci, producenti, reditelji, pisci i drugi učesnici u audiovizuelnoj industriji. Dubrovnik će ove godine ugostiti i finaliste takmičenja u pisanju scenarija „NEM Network“, koji će dobiti priliku da se sastanu sa potencijalnim partnerima, kupcima i/ili investitorima iz industrije.

  Do sada je NEM Dubrovnik podržalo više od 180 uticajnih kompanija na globalnom i lokalnom nivou, a neke od njih su Eutelsat, Deutsche Telekom, A1 Telekom Austria Group, United Group, Comcast, Irdeto, Global Agency i HBO Adria, kao i BBC Studios, ViacomCBS, Disney, NBCUniversal, Warner Bros., Fremantle, Sony Pictures Television, Pickbox, MGM, ITV Studios Global Entertainment, Viasat World, Telekom Srbija Group, ZDF, BETA Film, HRT, Nova TV, RTL Hrvatska, RTL Mađarska i mnoge druge.

  New Europe Market (NEM) je grupni naziv za nekoliko događaja koje organizuje Mediavision, agencija specijalizovana za marketing i poslove u TV industriji. Uz već tradicionalni NEM Dubrovnik, 2019. godine predstavljeno je i njegovo zimsko izdanje pod nazivom NEM Zagreb, posvećeno kreativnoj strani TV industrije. A kako bi profesionalci ostali povezani i tokom ograničavajuće 2020. godine, predstavljena je digitalna platforma NEM Network.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>