×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 06.07.2021 01:28:42

  HT-NEMPIS / Konstantinos Nempis još tri godine na čelu Hrvatskog Telekoma  ZAGREB (MEDIA EXPRES) / 3. jul 2021. / Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma imenovao je Konstantinosa Nempisa predsednikom Uprave i glavnim direktorom Hrvatskog Telekoma (HT) na mandatni period od tri godine, sa početkom od 1. aprila 2022. godine.

  Konstantinos Nempis preuzeo je dužnost predsednika Uprave HT-a 1. aprila 2019. godine. U Hrvatski Telekom došao je iz OTE Grupe, vodećeg pružaoca telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika. Ima više od 20 godina iskustva rada u telekomunikacionoj industriji, tokom kojih je vodio nacionalne i međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacionim organizacijama.

  - Od njegovog imenovanja 2019. godine, Konstantinos Nempis je sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma. To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za celokupnu privredu i telekomunikacijsku industriju zahtevno okruženje, u kojem je HT uspešno poslovao. Tome svedoči i činjenica da je HT, kako bi poboljšao kvalitet mreže i usluga, postavio nove standarde u istoriji kompanije. To je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, zadovoljstva korisnika i rekordno visokog zadovoljstva zaposlenih. Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrednost za akcionare, korisnike, partnere i zaposlene. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u sledećem mandatu – poručio je Jonathan Richard Talbot, predsednik Nadzornog odbora HT-a.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>