×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 30.06.2021 00:45:12

  NOVINE-NOVA / Novine "Nova" na kioscima od 30. juna  BEOGRAD (MEDIA EXPRES) / 29. jun 2021. / Novine „Nova“ štampaće se u Hrvatskoj, u Osijeku, odakle će biti distribuirane širom Srbije. Po ceni od 29 dinara izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do subote, na 32 strane.

  - Nije nas pokolebalo odbijanje praktično svih štamparija u Srbiji, koje su mimo ekonomske logike iskazale potpunu nezainteresovanost da štampaju novi list, bez obzira na to što su sve do jedne imale i kapacitet i što im je za ovaj posao nuđeno i više od tržišne cene – naveli su glavni i odgovorni urednik Stojan Drčelić i direktor Veselin Simonović.

  Kako su istakli, list će se štampati „u uslovima nezabeleženim u novijoj istoriji srpskog novinarstva“.

  - Zbog činjenice da se štampamo u inostranstvu, novine „Nova“ moraće da se završavaju u izuzetno nepovoljnim rokovima za jedan dnevni list, ali redakcija će učiniti sve da to ograničenje prevaziđe kvalitetnim sadržajem, profesionalnim odnosom prema temama i sagovornicima i poštovanjem prema čitaocima. Držaćemo se najviših novinarskih standarda, analiziraćemo sve relevantne činjenice i ustupati prostor struci, nauci i onim učesnicima javnog života koji propagiraju toleranciju, evropske vrednosti i koji Srbiju u budućnosti vide u redu uređenih, stabilnih demokratija – naveli su Drčelić i Simonović.

  Dodaje se da će stranice „Nove“ biti otvorene za drugačije mišljenje.

  - Ali ćemo uskratiti prostor primitivizmu i demagozima. Nećemo povlađivati epigonima mržnje i onima koji od naše zemlje prave ekonomsku i pravnu pustoš. Svi zajedno zaslužujemo bolju Srbiju. Uzeli smo fenjer u ruke i krenuli kroz medijski mrak – dodaje se.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>