×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 30.06.2021 00:40:29

  BH-TELECOM-SERIJE / BH Telecom ulaže 9 miliona evra u snimanje TV serija  SARAJEVO (MEDIA EXPRES) / 28. jun 2021. / Kompanija BH Telecom realizovaće, sa lokalnim producentskim kućama i rediteljima, putem platforme BHContentLab, snimanje nekoliko domaćih igranih TV serija.

  Plan BH Telecoma je da u naredne tri godine investira devet miliona evra (18 miliona konvertabilnih maraka) u produkciju audio-vizuelnog sadržaja, rekao je direktor ove kompanije Sedin Kahriman.

  Reč je o kriminalističkoj drami “Kotlina kreatora” Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, kriminalističkoj drami “Znam kako dišeš” Jasmile Žbanić, te sitkomu “Na rubu pameti” Elmira Jukića, prenosi Fena.

  Na predstavljanju saradnje BH Telecoma sa domaćim producentskim kućama i rediteljima potpisani su protokoli o saradnji i sa Centrom za savremenu umetnost za serije Komar i Princ iz Eleja, kao i rediteljima Srđanom Vuletićem za seriju “Tender” i Ademirom Kenovićem za seriju “Kad sam bio hodža”, po istoimenom delu bh književnika Damira Ovčine.

  Direktor Obala Art Centra Mirsad Purivatra ocenio je da je ovo istorijski dan za bh. kinematografiju. Tanović je izrazio zadovoljstvo ovim projektom, istakavši da bh. kinematografija u ovom trenutku skoro i da ne postoji i da je sahranjena neulaganjem i pogrešnim odnosom.

  - Sada ćemo po prvi put, zahvaljujući BH Telecomu, imati priliku da ponovo pokrenemo kinematografiju, produkciju. Jako je važno je da ćemo u sledeće dve godine obnoviti bh. kinematografiju na najbolji mogući način – kazao je on.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>