×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 09.06.2021 22:52:14

  TELESTE-REŠENJE-DANSKA / Kabelplus primenio rešenje kompanije Teleste u Danskoj  Turku, Finska (MEDIA EXPRES) / 9. jun 2021. / Daljinsko PHY i video rešenje kompanije Teleste primenjeno je na novoj arhitekturi distribuiranog pristupa danskog operatora Kabelplus. Lansiranje ovog rešenja izvedeno je u saradnji sa lokalnim sistem integratorom Conscia Denmark, i pruža Kabelplusu mogućnost da proširi pristup u celoj Danskoj.

  Zasnovano na Remote PHY tehnologiji i izdvojenom pomoćnom video jezgru, rešenje koristi Telesteov DAN300 Remote PHY čvor i Luminato video headend, zajedno sa postojećim Cisco cBR8 CCAP jezgrom Kabelplusa. Uz Cisco CMTS koji se nalazi u Danskoj, rešenje omogućava Gigabit širokopojasne usluge u DOCSIS® 3.1 mrežama različitih veličina širom zemlje.

  Rešenje se sastoji od Telesteove video glave Luminato kao pomoćnog video jezgra koje upravlja distribucijom videa preko distribuirane pristupne mreže. Fleksibilna video glava velikog kapaciteta idealna je za opsluživanje raznovrsnih mreža i savršeno je pogodna za različite kombinacije kanala.

  - Drago nam je kada vidimo da su interoperabilna jezgra Cisco CCAP i Remote PHY tehnologija kompanije Teleste, zajedno sa zasebnim pomoćnim jezgrom Teleste Luminato, u mogućnosti da nam pruže buduću platformu za obavljanje gigabitnih i video usluga za naše pretplatnike u narednim godinama – izjavio je Henrik Lind, tehnički direktor Kabelplusa.

  - Po mom mišljenju, bilo je lako uskladiti rad Teleste Remote PHY uređaja sa Cisco cBR8. Interoperabilnost je sjajna, zahvaljujući CableLabs standardima, a i Teleste i Cisco su spremni da pomognu, ako je potrebno. Momci iz Telestea zaslužuju velike pohvale za nivo posvećenosti. Jasno žele da korisničko iskustvo bude što bolje. Zadovoljstvo je raditi sa njima – rekao je Thomas Butzau, sistem inženjer u kompaniji Conscia Danska.

  - Kako primena distribuiranog pristupa postepeno raste, važno je videti da arhitektura znači više od uređaja više na terenu. Ono što arhitektura zapravo pruža je fleksibilna platforma za gigabitne širokopojasne i video usluge za pretplatnike danas, a takođe i solidan temelj za dalje nadogradnje tehnologije ka viziji kablovske industrije 10G. Saradnja sa Kabelplusom i Conscia-om pružila nam je uzbudljivu priliku da budemo deo izgradnje kablovske mreže visokih performansi i umreženog društva, gde se i prenos podataka i video zapisa obrađuje na inovativan način – objasnio je Hanno Narjus, šef mrežnog biznisa kompanije Teleste.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>