×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.06.2021 00:16:01

  TS-MEDIA-PRODAJA / Telekom Slovenije odustao od prodaje TS Medije  Ljubljana (MEDIA EXPRES) / 30. maj 2021. / Telekom Slovenije (TS) potvrdio je putem Ljubljanske berze nagađanja da je odustao od najavljene prodaje svoje medijske kompanije TS Media.

  Kako piše portal Media Daily, zvanično pojašnjenje ove odluke nije objavljeno, pa će tako drugi portal po čitanosti u državi, Siol.net, i dalje ostati u vlasništvu Telekoma Slovenije.

  Portal Necenzurirano objavio je pre toga nezvaničnu informaciju da je Telekom Slovenije dobio dve ponude za kupovinu TS Medije. Jedna je ponuda od United Grupe i iznosila je 5 miliona evra, a druga od mađarske grupacije TV2, koja je prošle godine kupila od TS-a televiziju Planet TV. Ponuda Mađara bila je znatno slabija, tek 2 miliona evra.

  Ipak, kako je Telekom Slovenije pod uticajem vladajućeg SDS-a Janeza Janše, koji je preferirao mađarsku ponudu zbog njihove bliskosti sa Fidesom Viktora Orbana, odlučeno je da se ne prihvati nijedna ponuda već da se odustane od prodaje.

  Ukoliko su tačni navodi portala Necenzurirano, ovakvom odlukom se zapravo nanosi šteta svim akcionarima Telekoma Slovenije, koji je u većinskom vlasništvu Republike Slovenije, jer se iz političkih razloga odbija bolja ponuda.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>