×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.06.2021 00:09:59

  PPF-REZULTATI / PPF grupa prvi put zabeležila gubitak u poslovanju  Prag (MEDIA EXPRES) / 29. maj 2021. / Posle nedavne tragične smrti većinskog vlasnika PPF grupe Petra Kelnera, kompanija je objavila svoje godišnje finansijske rezultate za 2020. godinu. Inače, PPF grupa je vlasnik najveće slovenačke i regionalne medijske grupacije Pro plus, kao i srpske telekomunikacione kompanije Telenor.

  Prema revidiranim i konsolidovanim podacima, ostvaren je gubitak od 291 miliona evra. Dobra vest glasi da je u drugoj polovini 2020. godine zabeležena neto dobit od 93 miliona evra, pa je tako smanjen gubitak iz prvog polugodišta, koji je 30. juna 2020. iznosio 384 miliona evra.

  - Negativno ekonomsko okruženje stvoreno pandemijom uticalo je na naše poslovanje. Zahvaljujući uravnoteženoj geografskoj i sektorskoj diverzifikaciji, PPF je prošle godine prošao rigorozni test i pokazao sposobnost ublažavanja pandemijskih efekata na svoje konsolidovane rezultate. Grupa je uspela da vrati profitabilnost u drugoj polovini godine i tako stvori solidnu osnovu za razvoj i jačanje svojih kompanija tokom privrednog oporavka – rekla je finansijska direktorka PPF-a Kateřina Jirásková.

  PPF je prošle godine prvi put u svojoj 30-godišnjoj istoriji objavio gubitak. No, nije sve tako crno.

  - Ukupna neto dobit Grupe od 2011. do 2020. bila je 5,5 milijardi evra, dok se vrednost imovine PPF-a za isti period povećala skoro trostruko na 39,7 milijardi evra – rekla je Kateřina Jirásková.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>