×

  Televizija -- Data și ora publicării: 24.05.2021 14:45:02

  EURONEWS-SRBIJA / Euronews Srbija lansirao svoj sajt  Beograd (MEDIA EXPRES) / 24. maj 2021. / Informativni kanal Euronews Srbija lansirao je danas svoj sajt i započeo emitovanje dnevnih vesti iz zemlje i inostranstva.

  Euronews Srbija čine televizija i digitalna platforma koje će u sinergiji proizvoditi najaktuelniji sadržaj na tržištu i tako doprineti raznolikosti celokupnog višejezičkog i multikulturnog uređivačkog bogatstva brenda Euronews, navode iz ove redakcije.

  Na adresi Euronews.rs čitaoci će svakog dana moći da saznaju najnovija dešavanja iz svih sfera društva u Srbiji, Evropi i svetu. Osim tekstualnog, Euronews.rs će obilovati i bogatim sadržajima iz televizijske produkcije - prilozima, emisijama i ekskluzivnim pokrivanjima događaja.

  - Ideja vodilja u kreiranju portala Euronews.rs je bila sinergija dva velika sistema kao što su televizija i digital. Bićemo drugačiji, otvoreni za sve poglede, vesti i promišljanja sveta u kome živimo. Želja cele redakcije je da osvojimo publiku vestima koje su beskompromisne i objektivne, kao i da postanemo prvo mesto na kojem će se čitaoci informisati svakog dana - izjavila je Jasmina Koprivica, direktorka sektora za digitalne medije u Euronews Srbija.

  Digitalni i televizijski tim čini ekipa profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom i željom da Srbiji donese nešto novo i drugačije, ali i koja razume koliko je važna veza televizije i digitala. Euronews Srbija je 9. maja počela sa emitovanjem svog signala preko Pay TV platformi. Televizijska redakcija vredno radi na kreiranju programa koji uskoro počinje sa emitovanjem, kada će lansiranje Euronewsa u Srbiji biti kompletirano.

  - Euronews u Srbiji ima isti cilj kojem matična kuća u Lionu teži već 28 godina, da omogući ljudima da formiraju sopstveno mišljenje na osnovu više različitih argumenata, mišljenja i tačaka gledišta. Dakle, reći ćemo vam šta se dogodilo, koja su moguća tumačenja, ali ne i šta da vi mislite o tome. Takva uređivačka politika važi kako za televiziju, tako za digitalno izdanje Euronews-a i te dve platforme naše kuće su tesno povezane i uređivački, i organizaciono. Sajt nam je veoma važan jer shvatamo da je mlađoj publici prijemčiviji od televizije - ističe glavni i odgovorni urednik Euronews Srbija, Bojan Brkić.

  Misija portala i televizije jeste da pruže nefiltrirano i nepristrasno novinarstvo zasnovano na činjenicama. U duhu ideologije Euronewsa da su svi pogledi bitni, cilj portala neće biti da mami klikove pristrasnošću i senzacionalizmom. Fokusirajući se na činjenice, ideje i rešenja, novinari portala Euronews.rs će nastojati da budu kredibilni, jasni i empatični.

  Euronews Srbija je brendirana afilijacija Euronews-a koja će emitovati lokalne, regionalne, nacionalne i međunarodne vesti na TV i digitalnim platformama u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika. U pitanju je deo šire Euronews mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova u 160 zemalja.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
NEW EUROPE MARKET Dubrovnik 6-9 SEPTEMBER 2021 JOIN LIVE EVENT
>