×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 03.05.2021 21:18:55

  UGI-VELEPRODAJA / United Grupa osnovala kompaniju za veleprodaju telekomunikacionih usluga  Beograd (MEDIA EXPRES) / 2. maj 2021. / United Grupa je objavila da je osnovala novu kompaniju za koordinaciju veleprodaje telekomunikacionih usluga sa namerom da postane lider u regionu i na ovom tržištu. Nova kompanija, UGI Wholesale, sa sedištem u Grčkoj objedinjuje sve velepordajne usluge, uključujući prenos podataka, roming, mobilne i usluge telefonije uopšte.

  UGI veleprodaja je značajan i logičan korak u strategiji rasta United Grupe, koja je na dobrom putu da postane lider i na regionalnom tržištu telekomunikacija na veliko, navodi se u saopštenju kompanije.

  Optička mreža United Grupe prostire se hiljadama kilometara, na tržištu od više od 40 miliona ljudi i pozicionirana je na glavnoj transportnoj ruti između Zapadne Evrope, Bliskog Istoka i Mediterana podržana sopstvenim Data Centrima.

  - Mi smo jedini nezavisni operator u regionu koji posluje na tako velikom tržištu. Kao kompanija poznati smo po pružanju usluga najvišeg kvaliteta rezidencijinim korisnicima i preduzećima. Sada proširujemo naše poslovanje kako bismo omogućili istu izvrsnost usluga i u ovoj oblasti – rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe i dodala da je kompanija sada postala partner za svaku globalnu telekomunikacionu firmu koja planira da proširi svoje poslovanje u regionu, kao i za svaki drugi biznis ili za povezivanje glavnih evropskih POP-ova.

  Grupa veruje da će snažni regionalni igrač, UGI Wholesale biti privlačan izbor, nudeći partnerima jedinstveni pristup svim telekomunikacionim uslugama jedinstvenim ugovorom.

  United Grupa imenovala je Paola Ficinija za izvršnog direktora nove kompanije.

  Telekomunikaciona mreža United Grupe prostire se širom Evrope, pokrivajući Holandiju, Nemačku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i Grčku.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)