×

  Televizija -- Data și ora publicării: 24.04.2021 01:42:14

  SERIJA-MINUS-PLUS / Počelo snimanje humorističke serije "Minus i plus"  Zagreb (MEDIA EXPRES) / 20. april 2021. / Snimanje nove humorističke serije "Minus i plus", prema konceptu i scenariju Ognjena Sviličića, počelo je 19. aprila u zagrebačkom studiju Katran.

  - Reč je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu. Ona naime crpi humor iz svakodnevnog života, to su situacije u kojima smo se svi našli i na neki način opisuje Hrvatsku. To je upravo vrsta humora kakav trebamo u ovim vremenima – najavio je Ognjen Sviličić, a prenosi portal Media Daily.

  "Minus i plus" je priča o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su uleteli u brak, a da se pre toga zapravo uopšte nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljka na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen advokat iz Zagreba. Sasvim su različiti po karakteru i mentalitetu, a ne poznaju dobro ni porodice, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji se prati kako pokušavaju da izađu na kraj sa svim stvarima koje im smetaju jedno kod drugoga – od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i oblačenju, pa sve do porodica koje su potpuno različite.

  Reditelj Aldo Tardozzi kaže da je scenario vrlo zanimljiv i da je posebno zadovoljan ekipom, kako onom ispred, tako i onom iza kamere. Snimanje je planirano do juna.

  Ovu dvanaestodelnu seriju za potrebe HRT-a snima produkcijska kuća "Maxima film", režiju potpisuje Aldo Tardozzi, izvršni producent je Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije na HRT-u je Zinka Kiseljak.

  U glavnim ulogama su Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko.

  Ostale uloge tumače Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Živko Anočić i drugi.

  Za najavnu špicu korišćena je pesma Tončija Huljića "Minus i plus", u muzičkoj obradi Mate Matišića.

  Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarka maske Snježana Raguž, autor muzike Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić.

  Planirani završetak snimanja je početkom juna 2021. a gledaoci će seriju moći da prate u jesenjoj šemi 2021/22. godine.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)