×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 14.04.2021 00:02:40

  VIP-A1-SRBIJA / Vip mobile promenio ime u A1 Srbija  Beograd (MEDIA EXPRES) / 11. april 2021. / Operator mobilne telefonije Vip mobile promenio je ime u A1, saopštilo je rukovodstvo kompanije. Vip u Srbiji posluje od 2007. godine, a u vlasništvu je A1 Telekom Austrija grupe.

  Direktor A1 Srbija i A1 Slovenija Dejan Turk rekao je na konferenciji za novinare da će novi brend biti fokusiran na korisničko iskustvo, napredna tehnološka rešenja i očuvanje životne sredine. Prema njegovim rečima, A1 mreža ima 2.200 baznih stanica i pokriva 98 odsto stanovništva, što je rezultat uloženih 120 miliona evra u poslednjih nekoliko godina.

  - U prvoj godini poslovanja kao A1 Srbija ćemo ulagati još više u našu mrežu, pre svega u velikim gradovima, a takođe se pripremamo za nove tehnologije i povećanje broja baznih stanica – rekao je Turk.

  Direktorka tržišta A1 Srbija Branka Pudrlja Durbaba istakla je da se postojeće ugovorne obaveze korisnika neće menjati.

  - Takođe se neće menjati ni cene, ni korišćenje SIM kartica i telefona. Dostupni smo na svim našim prodajnim mestima, na istim lokacijama – objasnila je ona.

  Direktor "A1 Telekom Austrija grupe" Tomas Arnolder rekao je da će se dodatno investirati u mrežu u Srbiji i da očekuje da će korisnici A1 mreže imati korist od toga.

  Kada je reč o uvođenju 5G mreže, Dejan Turk je istakao da je "A1 spreman za uvođenje novih tehnologija" i da početkom iduće godine očekuje "aukciju za veliko nadmetanje", kada je reč o licencama za mrežu pete generacije.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)