×

  Komunikacije -- Data și ora publicării: 13.04.2021 23:58:04

  DNEVNI-LIST-NOVA / United Media pokreće novi dnevni list "Nova"  Beograd (MEDIA EXPRES) / 10. april 2021. / United Media pokreće novi dnevni list "Nova" sa odgovornim uređivačkim konceptom i tačnim i proverenim vestima, saopšteno je iz kompanije. Kako se navodi, "Nova" novine biće alternativa postojećoj medijskoj slici u štampanim medijima, jer će javnosti ponuditi istinite informacije uz kredibilne i relevantne sagovornike.

  - Verujemo da čitaoci u Srbiji vape za pouzdanom dnevnom novinom, jer je tržište urušeno pod teretom tabloida koji se zloupotrebljavaju u političke svrhe. Nove novine "Nova" biće objektivne, ali i beskompromisne u razotkrivanju svih važnih tema koje utiču na stvarnost u Srbiji. Nove novine trudiće se da po sadržaju budu ekskluzivne u svakom broju i da otkrivaju javnosti sve što drugi listovi nisu smeli ili hteli da objave – ističe se u saopštenju.

  Dodaje se i da su "Nova" novine namenjene svakom pojedincu i biće po sadržaju drugačije od onoga što se trenutno nudi čitaocima. Redakcija koju sačinjava tim portala Nova.rs obećava kritički stav prema svim pojavama i svim akterima koji deluju anticivilizacijski i koji promovišu mržnju prema drugom i drugačijem mišljenju. Uz brojne kolumne najpoznatijih novinarskih imena i istaknutih ljudi iz javnog života, čitaoci mogu da očekuju atraktivan sadržaj iz sveta kulture i zabave,kao i ekskluzivne sportske intervjue.

  - "Nova" će, verujemo, biti dnevni list koji se čita od prve do poslednje strane, koji poštuje svoje čitaoce i koji će vratiti tradiciju kupovine novina na kiosku – navode iz United Media.

  Izlaziće šest puta nedeljno, od ponedeljka do petka na 24 strane, dok će subotom izlaziti vikend dvobroj na 32 strane. Novine "Nova" moći će da se kupe na svim kioscima širom zemlje i biće dostupna i onima koji, iz različitih razloga, nisu u prilici da čitaju vesti na portalu nova.rs ili ih gledaju na televiziji NOVA S.

  United Media je vlasnik i dnevnog lista i portala "Danas" koji su prepoznati po profesionalnom i nezavisnom novinarstvu, a u kompaniji veruju da će i nove novine “Nova” imati jednako važnu javnu i kulturnu ulogu u Srbiji.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)