×

  Televizija -- Data și ora publicării: 06.04.2021 22:34:34

  SERIJA-SABLJA / U planu snimanje serije "Sablja"  Beograd (MEDIA EXPRES) / 5. april 2021. / Posle velikog uspeha serije "Porodica" u produkciji Firefly-a i Telekoma Srbije, uskoro bi na ekrane mogla da stigne još jedna kontroverzna politička drama, serija "Sablja". Scenario za osmodelnu dramu o ubistvu srpskog premijera Zorana Đinđića pre dve godine počela je da razvija produkcija "This and that".

  – Sablja je priča inspirisana istinitim događajem, ubistvom srpskog premijera Zorana Đinđića. Taj događaj iz 2003. prelomni je trenutak novije srpske istorije, koji je ostavio trajne posledice na našu generaciju, a i na čitavo naše društvo. Glavni junaci su fiktivni likovi, koji istražuju ovo ubistvo i na čije živote je pomenuti atentat indirektno uticao – poručio je svojevremeno Goran Stanković, koji će uz Vladimira Tagića biti zadužen za režiju serije.

  Tragom ranijih informacija portal "Film & TV" kontaktirao je produkciju "This and That", kao i RTS, na čiji je predlog i inicirana ideja o snimanju serije.

  – Još nema konkretnih planova za "Sablju". Ona je i dalje na našem radnom stolu i radimo na njoj. Situacija sa koronom odložila je mnoge planove. Još se radi na scenariju ove serije, ali nekih konkretnijih informacija o početku snimanja još nemamo – poručili su iz produkcije, dodajući da će serija biti snimana.

  Kada je reč o Javnom medijskom servisu, sa RTS-a su rekli da se od 2019. godine nije mnogo toga promenilo kada je reč o planovima vezanim za "Sablju". RTS i dalje računa na ovu seriju, ali je ta ideja još daleko od realizacije.

  Kako je rekao Vladimir Tagić, scenario je još u fazi razvoja, a na njemu, osim njega i Stankovića, radi i Maja Pelević.

  Andrija Marković (MEDIA EXPRES)