Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:23.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 15.11.2020 22:25:53
FILM-IME-NARODA / Film "Ime naroda" premijerno prikazan u Kombank dvorani
Beograd (MEDIA EXPRES) / 13. novembar 2020. / Biografsko istorijska drama "Ime naroda" Darka Bajića stigla je 12. novembra pred beogradsku publiku na premijernom prikazivanju u Kombank Dvorani. Glumci su prošetali i pozirali pred fotoreporterima, slikali se sa fanovima, a projekcija u organizaciji distributerske kuće MegaCom film protekla je po svim standardima i merama zaštite protiv pandemije.

Posle putovanja po domaćim festivalima, film "Ime naroda" kreće u redovan bioskopski život, iako je već dobio nagradu publike "Gorki list" na Festivalu evropskog filma Palić, a i glumačke nagrade su osvojili Andrija Kuzmanović i Anja Pavićević na "Filmskim susretima" u Nišu.

Radnja epske priče proteže se na nekoliko decenija, gde se prati sudbina čuvenog Svetozara Miletića, poilitičara, advokata, novinara, urednika i osnivača lista "Zastava", čija je ćerka Milica nastavila njegovu žestoku i napornu borbu protiv vlasti, koje su ga lišile slobode, i to je jedino što su i mogli da mu urade, a inače su želeli da prizna svoju navodnu krivicu.

Ljubomir Bandović tumači Miletića veoma autoritativno, skoro dominantno, i film će ostati upamćen kao prva glavna uloga na velikom ekranu ovog glumca. Dinamika dela se pojačava u drugom poglavlju, kada do izražaja dolazi lik Jaše Tomića u tumačenju Andrije Kuzmanovića. Težište dramske priče je preokrenuto ka ćerki Milici, u tumačenju debitanta na filmu, mlade nade Anje Pavićević.

Žarko Laušević je u ulozi Jovana Jovanovića Zmaja, a prostor su dobili i Katarina Žutić, u odraslim poodmaklim danima ćerke Milice, udate Tomić, kao i Radovan Raša Vujović.

Ana Franić je tumačila suprugu Olgu, a tu su i brojna poznata glumačka imena – Nikola Ristanovski, Igor Benčina, Milutin Mima Karadžić, Dragan Petrović Pele, Arpad Mesaroš, Jovan Ristovski, Pavle Mensur, Ivan Bekjarev.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.