Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:23.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 04.11.2020 22:53:38
UNITED-GROUP-HRVATSKA / United Grupa ulaže 230 miliona evra u Hrvatskoj
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 4. novembar 2020. / United Grupa je preimenovala svoju hrvatsku kompaniju Tele2 u Telemach Hrvatska i najavila ulaganje do 230 miliona evra.

Kako piše Broadband TV News, mobilna mreža Telemach Hrvatska dobiće do 130 miliona evra od ovog iznosa u narednih pet godina, a investicija će se fokusirati na proširenje pokrivenosti mreže, sveobuhvatno poboljšanje kvaliteta mobilne usluge i uvođenje ultra brze 5G mobilne mreže počev od 2021. godine. U međuvremenu, do 100 miliona evra biće potrošeno na izgradnju najsavremenije optičke mreže koja će privatnim i poslovnim korisnicima pružiti ultrabrzi širokopojasni internet brzine do 10Gbps.

Prema Viktoru Pavliniću, predsedniku upravnog odbora Telemach Hrvatska, "ovom investicijom kompanija će uskoro omogućiti najbolji kvalitet mobilne mreže i nove mobilne usluge zajedno sa najboljom fiksnom mrežom dostupnom u Hrvatskoj".

- Za naše postojeće i nove korisnike to znači da će im biti na raspolaganju kompletna ponuda najnaprednijih usluga i proizvoda najboljeg kvaliteta i korisničkog iskustva.

United Group kupila je Telemach Hrvatska u maju 2019. To je bila prva akvizicija kompanije otkako je BC Partners postao njen vlasnik u martu iste godine.

Telemach Hrvatska će nastaviti da nudi kupcima proizvode i usluge pod brendom Tele2 i predstaviće novi vizuelni identitet tokom prve polovine 2021. godine.

- Naše investicije pokazuju posvećenost United Grupe hrvatskom tržištu i dalje jačanje naše liderske pozicije u regionu. Radeći istovremeno u telekomunikacionom i medijskom sektoru, kao i u e-trgovini, naša platforma ujedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskih sadržaja u jugoistočnoj Evropi – kaže Viktorija Boklag, predsednica upravnog odbora United Group.

Kompanija ističe da će ova ulaganja, koja su među najvećim stranim investicijama u Hrvatskoj, omogućiti Telemachu Hrvatska da dodatno ojača svoju već jaku konkurentsku poziciju na tržištu i privuče nove kupce, zahvaljujući kvalitetu mreže, zanimljivim ponudama i vrhunskoj korisničkoj podršci.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.