Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:23.11.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 26.10.2020 00:36:21
PPF-AKVIZICIJA-CME / PPF Group kupila CME
Prag (MEDIA EXPRES) / 19. oktobar 2020. / PPF Group kompletirala je akviziciju Central European Media Enterprises (CME) i sada ima potpunu kontrolu nad njenim poslovanjem u Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Bugarskoj, piše Broadband TV News. Istovremeno je imenovala Didijea Stoessela na mesto generalnog direktora (CEO) kompanije CME, odgovornog za tržišta Češke, Rumunije, Slovačke i Slovenije.

U međuvremenu, Lubos Jetmar je imenovan za direktora CME Bugarska, odgovornog za poslovanje, strategiju i planove razvoja u Bugarskoj.

Stoessel sa sobom donosi veliko strateško i iskustvo u višem menadžmentu u medijima, tehnologiji i globalnim finansijama i ranije je radio za Modern Times Group, kao šef TV Nova u Bugarskoj; HSBC Investment banci i Merrill Lynch International.

PPF Group navodi da je transakcija bila predmet regulatornog odobrenja Evropske komisije, koje je dobijeno prošle nedelje, nacionalnih regulatora u određenim zemljama i akcionara CME. Akcije na NASDAQ Globalnom tržištu i Praškoj berzi su uklonjene sa liste i sada prestaju da postoje nakon kopletiranja akvizicije. Vlasnici CME-ovih zajedničkih akcija klase A neposredno pre stupanja na snagu spajanja dobiće 4,58 dolara po akciji.

- Vođeni smo osećajem odgovornosti, s obzirom na prethodna dostignuća CME u ovim TV mrežama. Želimo da se nadovežemo na te uspehe i na pozicije koje ove mreže zauzimaju na svojim tržištima kao nezavisni emiteri. Radujemo se stvaranju novih poslovnih prilika između medijskih operacija i telekomunikacionih usluga. Konačno, drago nam je što imamo tako jaku i lojalnu publiku i nameravamo da ojačamo odnos sa našim gledaocima kroz sadržaj i vrhunsko korisničko iskustvo – rekao je Petr Kellner, većinski akcionar PPF Grupe, komentarišući transakciju.

Stoessel je dodao:

- Kupili smo dobro vođenu kompaniju sa izuzetnim dosegom potrošača i izvanrednom svešću o brendu, i radujem se saradnji sa odličnim menadžmentom na našim TV stanicama. Moj prioritet je da ubrzam digitalnu transformaciju preduzeća, povećam mogućnosti kreiranja sadržaja i da nastavim nasleđe CME pružajući nezavisne i objektivne vesti, kao i visokokvalitetnu zabavu za naše gledaoce.

CME upravlja televizijskim stanicama u Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Bugarskoj i jedna je od vodećih medijskih i zabavnih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Njeno prisustvo u region datira iz ranih 1990-ih i trenutno emituje 30 televizijskih kanala, besplatnih i plaćenih, i doseže do ukupno 45 miliona gledalaca.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.