Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 06.05.2020 00:16:30
CG-TELEKOM-REZULTATI / Crnogorski Telekom povećao prihode i broj korisnika u prvom kvartalu 2020.
Podgorica (MEDIA EXPRES) / 3. maj 2020. / Crnogorski Telekom ostvario je, na kraju prvog kvartala 2020. godine, rast broja korisnika kod većine svojih usluga, kao i rast prihoda i profitabilnosti u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije.

Kako su istakli, Crnogorski Telekom je tako zadržao tržišno liderstvo u postpejdu i ukupnom broju korisnika mobilnog interneta, uz rast broja korisnika i tržišnog učešća u segmentima širokopojasnog interneta i televizije.

Operativna dobit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, iznosila je 6,4 miliona, što je 3% više u odnosu na uporedni period. Neto dobit iznosila je 300 hiljada evra, što je za 200 hiljada evra više u poređenju sa prvim tromesečjem 2019. godine. Usled pada u prodaji uređaja, ICT segmentu i interkonekciji, prihodi su iznosili 18 miliona evra, što je za 1 milion ili 5% manje nego u prvom kvartalu 2019.

- Strateške odluke i pažljivo planirane mere koje smo donosili i sprovodili u 2019. očigledno daju rezultate, pa istovremeno beležimo rast naše korisničke baze i zadovoljstva samih korisnika. Zahvaljujući kombinaciji dobrih odluka i ulaganja iz prethodnih godina, istraživanje koje smo sproveli pokazuje da korisnici prepoznaju mobilnu mrežu Telekoma kao najbržu u Crnoj Gori, a ujedno su i najzadovoljniji kada je u pitanju ponuda novih usluga – i fiksnih i mobilnih – brzina fiksnog interneta, i pokrivenost mreže. Nažalost, situacija u kojoj smo se svi zajedno našli krajem marta, odnosno krajem prvog kvartala, izuzetno je teška za crnogorski privatni sektor, uključujući i sektor telekomunikacija, tako da smo se morali prilagoditi novim okolnostima. Održavanje ravnoteže između vanrednih okolnosti i redovnog poslovanja je poseban izazov, ali naš prioritet ostaje pružanje visokokvalitetnih, pouzdanih usluga građanima, privatnom i javnom sektoru, što je istovremeno i javni interes, posebno u ovim najtežim trenucima – rekla je Dina Cibulskaja, izvršna direktorka Crnogorskog Telekoma.

Ona je dodala i da je kompanija od početka epidemije zabeležila do sada najveću količinu razmenjenih podataka preko interneta u mreži, što je zahtevalo ne samo velike napore i podršku stručnjaka za održavanje mreže, već i značajan i nagli rast operativnih troškova da bi se takav saobraćaj podržao.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.