Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.04.2020 23:15:49
KANAL-HISTORIJA-TV / Novi kanal "Historija TV" o istoriji Bosne i Hercegovine
Mostar (MEDIA EXPRES) / 29. april 2020. / Centar za mir i multietničku saradnju iz Mostara odlučio je da pokrene "Historija TV", prvi bosansko-hercegovački nekomercijalni TV kanal koji se u potpunosti bavi istorijom Bosne i Hercegovine, najznačajnijim istorijskim događajima i dešavanjima, beleži svaki značajan datum, od prvog pominjanja Bosne do perioda obnove njene državnosti.

Kako piše portal Media Daily, Centar iz Mostara od svog nastajanja pre 18 godina radi na istraživanju i dokumentovanju važnih događaja u istoriji Bosne i Hercegovine.

Arhivska građa Centra se danas sastoji od više hiljada originalnih fotografija i video filmova iz raznih izvora i originalne ratne štampe. Centar za mir posjeduje 10 hiljada sati video materijala, koji svedoči o svim važnim događajima kroz koje su prošli građani Bosne i Hercegovine, kao i biblioteku sa oko 2000 naslova sa tematikom rata.

- Projekat TV Historija već je prezentovan velikom broju javnih ličnosti iz svih aspekata društvenog života u BiH, brojnim intelektualcima i istoričarima koji sa nam dali podršku, savete i koji će dati svoj doprinos, a neki biti i naši aktivni saradnici – izjavio je pokretač ovog kanala Safet Oručević.

Još nije poznato na kojim će platformama biti moguće gledati ovaj TV kanal.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.