Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 26.04.2020 22:59:19
OPTIMA-TELEKOM-PRODAJA / Odlaže se prodaja Optima Telekoma
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 25. april 2020. / Prodaja hrvatskog Optima Telekoma verovatno se neće dogoditi ove godine, čak i ako bude izabran kupac. Telekomunikacijski regulator HAKOM objavio je da zasad odustaje od potpune primene ključnog instrumenta kojim meri istiskuje li Hrvatski Telekom (HT) svoju konkurenciju s tržišta kroz veleprodajne cene, piše Poslovni dnevnik.

Upravo je Optima Telekom jedan od najvećih kupaca veleprodajnih usluga HT-a, ali ne i jedini. Od HT-a razne veleprodajne usluge kupuju i svi ostali operateri.

HAKOM je objavio da je odložio primenu dela “Metodologije testa istiskivanja marže” zbog epidemije korona virusa i zemljotresa, do 2021. godine. Navodi da uslovi korišćenja svih tarifnih paketa na tržištu ostaju nepromenjeni.

- Veće HAKOM-a donelo je odluku o odlaganju primene dela mere Metodologije testa istiskivanja marže do kraja godine zbog epidemije korona virusa i zemljotresa. Odlaganje je bilo nužno jer je, u sadašnjim okolnostima, presudno svim krajnjim korisnicima obezbediti kontinuirano pružanje usluga pod što povoljnijim uslovima, a odlukom će se predmetni tarifni paketi i dalje moći pružati po nepromenjenim uslovima – navodi HAKOM.

Kako piše Poslovni dnevnik, regulator dodaje da ovo ne znači da je odustao od nadzora tržišta i da i dalje kontinuirano prati razvoj situacije na sva tri tržišta na kojima reguliše HT grupu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.