Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.03.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 20.03.2020 00:17:36
SERIJA-KALUP / Igrana mini-serija "Kalup" od 17. marta na SuperStar kanalu
Beograd (MEDIA EXPRES) / 15. mart 2020. / Emitovanje igrane mini-serije "Kalup", glavnog scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, počinje 17. marta. Realizovana je u produkciji Monte Royal Pictures i Telekoma Srbije.

Ova igrana mini-serija, urađena u četiri epizode, nastala je po elementima istinitih priča iz afere "Nestale bebe". Ova afera otvorena je u Srbiji početkom 2000-ih, a obuhvata period još od sedamdesetih godina dvadesetog veka. Radnja serije je smeštena u sadašnje vreme u kom bivši policajac, a sada privatni istražitelj Ljuba, na poziv jedne grupe roditelja nestalih beba pokušava da dođe do istine.

Kako navode iz produkcije, ova socijalna drama govori o tome da istina nije jednostavna, ali da je država odavno morala da uradi mnogo više da pomogne roditeljima da dođu do istine, ma kakva ona bila. Autori imaju kritički osvrt i na medije u Srbiji koji su ovu temu tretirali tabloidno, a cilj ovog projekta, pored kvalitetnog dramskog programa, jeste upravo da se ovoj teškoj temi pristupi na drugačiji način i da se zaustavi njena dalja tabloidizacija.

Reditelj i glavni scenarista je Vuk Ršumović, autor filma "Ničije dete" iz 2015. godine. Direktor fotografije je Igor Marović, a montažer Aleksandar Stanojević.

Autor muzike je Vasil Hadžimanov. Dizajner zvuka je Milan Mihailović, scenograf Ivan Denić, a kostimografkinje Zora Mojsilović i Milica Požar. Producentkinja je Bojana Maljević.

U seriji "Kalup" igraju Milivoje Obradović, Nada Šargin, Saša Torlaković, Ana Maljević, Igor Filipović, Svetlana Bojković, Branislav Zeremski, Dubravko Jovanović, Srđan Miletić, Lena Trifunović, Gojko Baletić, Nenad Nenadović, Tanasije Uzunović, Slobodan Tešić i mnogi drugi.

Emitovanje serije planirano je od 17. marta na SuperStar kanalu u 21 čas (četiri dana zaredom), a od 21. marta na Radio-televiziji Srbije (RTS), subotom od 20 časova.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.