Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.03.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 14.03.2020 21:26:21
MTEL-REZULTATI / Rekordni finansijski rezultati kompanije M:tel u 2019. godini
Podgorica (MEDIA EXPRES) / 14. mart 2020. / Izvršni direktor M:tela Vladimir Lučić izjavio je da je ta kompanija u 2019. ostvarila rekordne finansijske rezultate i postala lider na crnogorskom telekomunikacionom tržištu, i istakao da je ostvaren profit od 8,5 miliona evra.

U mobilnoj telefoniji broj korisnika je porastao za 12,4%, TV korisnika za 24%, a fiksnog interneta za 17,2 odsto, istakao je Lučić za podgoričku Pobjedu.

- Postali smo prvi operator po broju korisnika u dve kategorije - u mobilnoj telefoniji i multimediji. Veoma smo ponosni na ovaj rezultat i mislim da smo prvi operator u Evropi koji je došao kao treći na tržište, a uspeo da uzme prvo mesto u ova dva bitna segmenta – dodao je Lučić.

On je naveo da je da je M:tel prošle godine ostvario prihod od 80,7 miliona evra, što je rast od 10 odsto u odnosu na 2018. godinu. Profit M:tela porastao je 26,5 odsto i sada iznosi 8,5 miliona evra, rekao je Lučić i ocenio da su ovo fantastični rezultati za jednog telekomunikacionog operatora.

- Uspeli smo da transformišemo poslovanje i da nam ključni prihod bude mesečna pretplata u postpejdu, fiksnom internetu i TV. Time smo obezbedili održivu budućnost i rast. U mobilnoj telefoniji broj pripejd korisnika nam je porastao 14, a postpejd 11 odsto, što je doprinelo ukupnom rastu od 12,4 odsto – precizirao je Lučić.

Najavio je da je glavni cilj M:tela za ovu godinu dalji rast korisnika i razvoj digitalnih servisa.

- Posvetićemo se više radu sa startap zajednicom preko M:tel digitalne fabrike, prvog ICT Huba u Crnoj Gori. Korisnicima ćemo omogućiti još nekoliko atraktivnih TV kanala, a više ćemo ulagati u mobilne servise kao što je NBA, koji smo pustili prošle godine. I dalje ćemo investirati u sistem za mobilno plaćanje, tako da i tu mogu najaviti novine – poručio je Lučić.

On je ocenio da je stanje na crnogorskom tržištu telekomunikacija veoma konkurentno i razvijeno i u mobilnoj i u fiksnoj telefoniji.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.