Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.03.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 09.03.2020 01:35:54
TELESTE-REZULTATI / Tehnološka transformacija smanjila tražnju, narudžbine ipak rastu
Turku, Finska (MEDIA EXPRES) / 7. mart 2020. / Finska kompanija Teleste odlučila je da prilagodi svoje poslovanje nakon loših rezultata u 2019. godini. Finansijski izveštaj za prošlu godinu odraz je tehnološke transformacije u kojoj se nalazi čitava industrija, a koja je dovela do smanjene tražnje za tradicionalnim proizvodima za mrežni pristup.

Osim rasta narudžbina u četvrtom kvartalu od 3%, izveštaj finskog proizvođača elektronike za poslednje tromesečje i za celu 2019. godinu pokazao je pad u ostalim kategorijama.

Neto prodaja u 2019. smanjena je za 12,1% u odnosu na godinu dana ranije, na 58,5 miliona evra. Operativni profit niži je za 60,6% u odnosu na isti period 2018. godine i dostigao je 0,9 miliona evra.

- Neto prodaja i operativni rezultat za četvrti kvartal smanjeni su u odnosu na prethodnu godinu. Primljene narudžbine povećane su u odnosu na prethodni kvartal i na dobrom su nivou, ali su smanjene u odnosu na rekordno snažan referentni period. Neto prodaja je bila na nivou iz godine u godinu u video i širokopojasnim rešenjima, ali operativni rezultat se smanjuje. Neto prodaja i operativni rezultat mrežnih usluga su smanjeni – izjavio je CEO kompanije Teleste Jukka Rinnevaara.

Kompanija Teleste u saopštenju za javnost kaže da će pokrenuti pregovore o suodlučivanju kako bi prilagodila svoje poslovanje. Pregovori mogu dovesti do otkaza, privremenih otpuštanja i ugovora o honorarnom radu zbog proizvodnih i finansijskih razloga.

Razlog za ovo prilagođavanje je trajna tehnološka transformacija u području mrežnih proizvoda koja je dovela do smanjene potražnje za tradicionalnim proizvodima mrežnog pristupa. Ova promena umanjuje potrebe za povezanim potrebama u proizvodnji i pratećim funkcijama.

- Prema našoj proceni, isporuke proizvoda arhitekture distribuiranog pristupa počeće tokom druge polovine 2020. Međutim, za proizvodnju ovih novih proizvoda nisu potrebni trenutni proizvodni kapaciteti – navodi se u saopštenju kompanije.

Pregovori će se odnositi na zaposlene u poslovnoj jedinici HFC-a u Sektoru za poslovanje, logistiku i snabdevanje korporacije Teleste i odeljenju za podršku kupcima u fabrici Littoinen u Finskoj. Procena je da bi smanjenje broja zaposlenih moglo da obuhvati najviše 35 ljudi.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.