Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.03.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 08.03.2020 12:57:28
KVIZ-RTS / Novi kviz "Stigni me ako znaš" od 6. marta na RTS-u
Beograd (MEDIA EXPRES) / 5. mart 2020. / Radio-televizija Srbije (RTS) pripremila je za prolećnu šemu originalni kviz koji će odgovarati svetskim standardima. Znanje, sreća, taktika i malo nostalgije najkraći su opis novog kviza "Stigni me ako znaš", koji će voditi Kristina Radenković.

Do sada je u Srbiji i zemljama regiona bila praksa da se kupuju i realizuju strane licence. Kako navode iz RTS-a, kviz "Stigni me ako znaš" je domaći proizvod, na kome se radilo poslednje tri godine. Rezultat je dinamična igra, veliki broj nepredvidivih situacija i obrta, grandiozni studio kojim bi mogle da se pohvale i svetske produkcije, ali i mogućnost da se ispred TV ekrana zabavite i testirate svoje znanje zajedno sa prijateljima i članovima porodice.

Pravila igre su jednostavna: četiri igrača stoje na ivicama ogromne četvorougaone interaktivne table, sllične onima iz društvenih igara "Monopol" ili "Ne ljuti se čoveče". U svakom krugu igre svaki takmičar ima 30 sekundi da odgovori na 6 pitanja iz opšte kulture. Koliko tačnih odgovora da, toliko polja ide napred. Svako polje ispod sebe krije novac ili iznenađenje u igri. Ukoliko takmičar stigne nekog od protivnika, izbacuje ga iz igre i uzima mu sav osvojeni novac. Takmičar koji prvi stigne na startnu poziciju je pobedio i ima priliku da u poslednjoj rundi sačuva sav novac.

U ovom kvizu takmičar u jednom momentu igra i za sebe i za publiku, jer sudbinu pobednika u poslednjoj rundi u svoje ruke preuzima publika u studiju.

Voditeljka "Slagalice" Kristina Radenković u novom kvizu vodiće takmičare kroz napetu i uzbudljivu igru. Njena uloga biće i da spušta ili podiže tenziju kad je to potrebno i da nasmeje gledaoce i takmičare ako se igra previše zakomplikuje.

- Uzbuđena sam i jedva čekam da publika vidi šta smo pripremili. Sigurna sam da imamo odličan proizvod, jer znam koliko se mi u ekipi sjajno provodimo dok radimo na kvizu. Pitanja su takva da većina gledalaca može da učestvuje, a svaka epizoda je veoma napeta, tako da ćemo ovog proleća uživati, naučiti nešto novo i što je najvažnije - moći ćemo da se dobro zabavimo kod kuće, sa porodicom – kaže Kristina.

Kviz "Stigni me ako znaš" emitovaće se od 6. marta, svakog petka u 22h, na Prvom programu RTS-a.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.