Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:29.03.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 06.03.2020 00:31:28
UNITED-GRUPA-TELE2 / United Grupa kupila hrvatsku kompaniju Tele2
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 2. mart 2020. / United Grupa saopštila je da je kompanija Tele2, mobilni operator iz Hrvatske, postala deo Grupe u okviru investicije vredne 220 miliona evra.

- Akvizicija Tele2 Hrvatska za sve nas je važan korak u daljem jačanju pozicije vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi. Verujemo da će dalja ulaganja United Grupe u tržište Hrvatske doneti dodatne pogodnosti korisnicima koji su već ukazali poverenje Tele2, ali i privući nove korisnike kvalitetom mreže, atraktivnom ponudom i vrhunskim servisom – rekla je Viktorija Boklag, CEO United Grupe.

Boklag naglašava da će United Grupa nastaviti sa daljim širenjem poslovanja u zemlje Evropske unije i osvajanjem novih tržišta, kao što je dogovorena kupovina Vivacoma, najvećeg telekomunikacionog operatora u Bugarskoj.

- U poslednjih gotovo 15 godina, Tele2 Hrvatska je zahvaljujući energiji, angažmanu, stručnosti i predanom radu svih zaposlenih, izrastao u respektabilnu i uspešnu kompaniju. U 2019. godini smo po prvi put dostigli brojku od milion korisnika, a godinu smo završili sa više od 200 miliona evra prihoda. Naš fokus jesu i uvek će biti naši korisnici, te ćemo i dalje pratiti njihove potrebe kako bismo uvek činili korak više i ponudili im još veću vrednost za njihov novac – rekao je Viktor Pavlinić, predsednik Uprave Tele2 Hrvatska.

U svojih 20 godina poslovanja, United Grupa je akvizirala i uspešno integrisala više od 100 kompanija. Svake godine izdvaja i značajna sredstva za razvoj infrastrukture, tehnologije i medija. Samo tokom prošle godine uloženo je 150 miliona evra u fiksnu i mobilnu mrežu u postojeće operacije i isto toliko u TV sadržaj, od čega je čak 64 miliona uloženo u sopstvenu produkciju.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.