Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:14.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 27.12.2019 15:33:16
TV-INDUSTRIJA-CEE-OSVRT / Još jedna značajna godina za TV industriju u Centralnoj i Istočnoj Evropi
Beograd (MEDIA EXPRES) / 26. decembar 2019. / Godina 2019. bila je još jedna značajna godina za TV industriju u Centralnoj i Istočnoj Evropi, sa nekoliko važnih spajanja i akvizicija koje su bile u žiži javnosti.

Kris Dziadul (Chris Dziadul) podseća u svom osvrtu na godinu za nama, objavljenom 13. decembra na portalu Broadband TV News, da je Vodafone konačno završio kupovinu imovine Liberty Globala u Češkoj, Mađarskoj i Rumuniji, dok je češka PPF grupa zaključila sporazum o kupovini poslovanja CME na pet regionalnih tržišta.

Modern Times Group (MTG) napustio je centralnu i istočnu Evropu prodajom bugarske Nove TV lokalnoj kompaniji Advance Media Group, a bugarski Vivacom dobio je novog vlasnika u vidu United Group-a.

Ostale važne transakcije obuhvatale su prodaju kompanije Baltcom, jednog od vodećih kablovskih operatera u Baltičkim republikama, kompaniji Bite Latvija. Antenna Hungaria stekla je udeo u bivšim mađarskim kompanijama Telenora. RCS & RDS (Digi) dogovorili su kupovinu najvećeg rumunskog nezavisnog kablovskog operatera AKTA. Istovremeno, Telekom Srbija je nastavio sa kupovinom, kako na svom domaćem tržištu, tako i u susednim zemljama.

Kako se godina bližila kraju, jedan od najčešće očekivanih ugovora, a to je prodaja većinskog udela u Telekomu Rumunije od strane Deutsche Telekomovog OTE-a, tek treba da se ostvari. Međutim, to je privuklo interesovanje velikog broja potencijalnih ponuđača, uključujući Orange, Digi, United Group, PPF Group i bugarskog preduzetnika Spasa Ruseva, a moglo bi se dogoditi u bliskoj budućnosti.

Videli smo i rast ključnih regionalnih igrača poput PPF Grupe, čiji su TV interesi ranije bili ograničeni na Češku, i odlazak drugih, uključujući MTG i CME. United Group, pod novim vlasništvom, započela je visoko profilnu akciju kupovine koja bi uskoro mogla da obuhvati i Tele2 Hrvatska, dok Liberty Global još uvek ostaje u regionu, iako je sada prisutan u Poljskoj i Slovačkoj.


Originalni tekst na engleskom jeziku možete pročitati na sledećem linku:
https://www.broadbandtvnews.com/2019/12/13/chris-dziadul-reports-2019-in-cee-review/
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.