Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:14.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 14.12.2019 19:37:50
TELE2-HRVATSKA-REZULTATI / Tele2 Hrvatska povećala broj zaposlenih i očekuje uspešnu 2020.
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 14. decembar 2019. / Kompanija Tele2 Hrvatska do kraja 2019. godine očekuje nastavak pozitivnih poslovnih trendova, koje je beležila i u prva tri kvartala, a slično očekuje i u 2020. kada bi i broj zaposlenih mogao porasti na otprilike 500, izjavio je predsednik Uprave Viktor Pavlinić.

- Zadovoljni smo rezultatima ove godine, dinamikom razvoja i korisničkim trendovima, a zadovoljni su i naši vlasnici, očigledno i potencijalni novi vlasnici, kada su odlučili da uđu u proces kupoprodaje – rekao je Pavlinić hrvatskoj agenciji Hina.

O samom procesu kupoprodaje nije mogao ništa više reći osim da razrešenje te situacije očekuje u sledećoj godini. Naime, švedski Tele2 AB dogovorio je u maju ove godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi za 220 miliona evra.

Pavlinić je napomenuo i da je ove godine kompanija zaposlila novih 104 radnika, te ih je sada ukupno 375, dok bi, ako sve bude po planu, njihov broj u 2020. mogao doći do 500. Rast broja zaposlenih objasnio je jačom dinamikom poslovanja i restrukturiranjem prodajne mreže, kao i planovima za iduću godinu, posebno u segmentu 5G.

- Ove godine smo se nadogradnjom mreže na 4G približili jačim pripremama za 5G, u čemu očekujemo i konkretniju pomoć države. To znači da bi bilo važno da se država odluči želi li 5G već od iduće godine, kako će biti i u drugim zemljama u svetu. Potrebno je da stvori investicioni okvir za to, što uključuje i smanjenje cena frekvencijskog spektra – poručio je Pavlinić i dodao da su i operatori spremni za investicije u tu mrežu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.