Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.11.2019 11:48:29
SERIJA-SRPSKI-JUNACI / Serija “Srpski junaci srednjeg veka” uskoro na Superstar TV
Beograd (MEDIA EXPRES) / 27. novembar 2019. / U toku je snimanje drugog ciklusa igrano-dokumentarne serije "Srpski junaci srednjeg veka", prema scenariju i u režiji Gordana Matića, koju realizuje produkcijska kuća Contrast Studios u saradnji sa Telekomom Srbija.

Novi ciklus ovog TV serijala emitovaće se na Superstar TV kanalu, a svojim kvalitetnim, naučno-obrazovnim sadržajem, prilagođenim svim uzrastima, ispričaće priče o nekim od najvećih junaka srpske prošlosti.

Kroz deset polučasovnih epizoda serija upoznaje gledaoce sa malo poznatim detaljima iz srpske srednjovekovne istorije i baštine, uz obilje atraktivnih i savremenih ilustracija kako grafičkih, digitalnih, tako i kostimiranih, igranih. Junaci serijala biće Stefan Lazarević, Đurađ Branković, car Uroš, Jelena Balšić, vojvoda Momčilo, Jug Bogdan, Banović Strahinja i Tvrtko I Kotromanić, a kroz priče o njima gledaoci će saznatii mnogo toga o političko-ekonomskoj i društvenoj situaciji u srednjem veku, o viteštvu, narodnom, ali i istorijskom, naučnom pamćenju.

U svakoj emisiji narator priče, u čijoj je ulozi glumac Vladimir Aleksić, zajedno sa eminentnim stručnjacima iz oblasti arheologije, istorije, književnosti i etnologije, kreće na put otkrića istorijskih okolnosti i junaka koji su ostavili traga u srpskoj tradiciji. Kroz veštu kombinaciju naracije i razgovora, zajedno sa stihovima iz epske narodne poezije, gledaoci će imati priliku da osvedoče kako pred njihovim očima oživljavaju naši srednjovekovni junaci kroz prikaze i rekonstrukcije istorijskih događaja, ilustrovani segmentima moderne animacije, kao i igranim sekvencama, uz originalnu scenografiju na autentičnim i istorijski značajnim lokacijama poput manastira Svete Gore, raznih lokacija u Makedoniji, Bugarskoj, Turskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i širom Srbije.

Istovremeno, gledaoci će prvi put moći da vide pojedine artefakte i lokacije značajne za srpsku srednjovekovnu istoriju, koji do sada nikada nisu bili kamerom zabeleženi.

Srpski junaci srednjeg veka emitovaće se na Superstar TV kanalu koji mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:SAT tv, kao i korisnici u regionu preko m:tel-a CG i BiH i širom sveta preko GO4TV.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.