Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 09.11.2019 23:57:02
UNITED-GRUPA-VIVACOM / United Grupa preuzima bugarski Vivacom
Beograd (MEDIA EXPRES) / 9. novembar 2019. / United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, vlasnik SBB-a, Telemacha, N1 i Nove S, postigla je dogovor o kupovini Vivacoma, najvećeg operatora u Bugarskoj.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, ova akvizicija je druga po redu od marta 2019. godine, kada je investicioni fond BC Partners, sa sedištem u Njujorku i Londonu, kupio United Grupu u jednoj od najvećih transakcija ikad u ovom regionu.

- Akvizicija će ubrzati rast United Grupe koja već posluje u šest zemalja regiona, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji - ističu iz kompanije.

Vivacom pruža usluge za više od 1,8 miliona korisnika. Prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj, koja danas pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.

Očekuje se da će transakcija biti okončana u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije. Sama kupovina biće realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva.

Viktorija Boklag, CEO United Grupe, rekla je ovim povodom da je Vivacom kompanija koju predvodi jak menadžment i odlično posluje.

- Vrlo sam uzbuđena što imamo mogućnost da njihovo poslovanje još više ojačamo. Bugarska je privlačno tržište, a ova akvizicija će nam omogućiti da još više diverzifikujemo svoje poslovanje. United Grupa ima odlične rezultate kod ovakvih akvizicija i integracija, sa više od sto kupovina od svog nastanka.

Nikos Statopulos, partner u BC Partnersu, naveo je da je fond prilikom investiranja u United Grupu identifikovao njen poslovni model, tehnologiju i regionalno vođstvo kao ključne pokretače organskog rasta, koji dodatno ubrzavaju akvizicije lokalnih kompanija.

Spas Roussev, predsednik Nadzornog odbora Vivacoma, ocenio je da je ova transakcija ogroman uspeh i odlična prilika za Vivacom, njegove korisnike, kao i samu Bugarsku.

- Zahvaljujući velikom trudu svih nas, Vivacom je postao jedan od najuspešnijih evropskih operatora. Sada želimo dobrodošlicu novim akcionarima – jednim od najuspešnijih globalnih investitora sa značajnim prisustvom u Evropi i Severnoj Americi, kompaniji BC Partners. Vivacom će odigrati važnu ulogu u budućem razvoju United Grupe, njihovom vodećem telekomunikacionim i medijskom operateru u regionu.

Finansijski savetnik Vivacoma bio je Lazard, a CMS je učestvovao kao pravni savetnik. Finansijski savetnici United Grupe bili su Citigroup, JP Morgan i Lion Tree, dok je Paul Weiss bio pravni savetnik.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.