Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 06.11.2019 00:41:32
IPKO-TELESTE-TEHNOLOGIJA / IPKO testira najnoviju Remote PHY tehnologiju kompanije Teleste
Turku (MEDIA EXPRES) / 5. novembar 2019. / Distribuirane pristupne mreže načinile su korak napred na Kosovu, gde vodeći telekomunikacioni operator IPKO Telecommunications LLC (IPKO) testira najnoviju Remote PHY tehnologiju kompanije Teleste, zajedno sa CCAP jezgrom kompanije Cisco.

Tokom probnog rada, primena distribuirane pristupne mreže zasnovane na udaljenoj PHY tehnologiji procenjivana je za emitovanje još većih širokopojasnih brzina za korisnike IPKO-a, koji se smatra jednom od najbrže rastućih telekomunikacionih kompanija u Evropi, saopšteno je iz kompanije Teleste.

- Kao ključni element arhitekture distribuiranog pristupa, Remote PHY omogućava operaterima da grade mreže sa znatno većim kapacitetom prenosa podataka nego ranije. Međutim, za uspešno predstavljanje ove tehnologije potrebno je rešavanje problema, poput interoperabilnosti opreme različitih dobavljača i tehnoloških provajdera – objasnio je Olli Leppanen, potpredsednik kompanije Teleste za sektor distribuiranog pristupa.

- Redovno učešće u unakrsnim testovima dobavljača pruža nam neprocenjivu priliku da pokažemo da je Remote PHY tehnologija danas spremna da ispuni svoje obećanje i da operatori mogu sigurno investirati u nju prilikom transformacije svojih širokopojasnih mreža za sve veću brzinu Interneta – rekao je Leppanen.

IPKO podešavanje uključuje Telesteov DAN300 Remote PHY čvor zajedno sa Cisco cBR-8 R-PHY CCAP jezgrom. Oba proizvođača su bila aktivno uključena u rad na interoperabilnosti, kako bi postigla visok nivo standardizacije i zrelosti za svoje Remote PHY tehnologije.

- Zadovoljstvo nam je što možemo da kažemo da se tokom našeg testiranja nije pojavio nijedan problem koji ugrožava interoperabilnost između Telesteovog čvora i Cisco CCAP jezgra. Kako se svaki dan sve više podataka prenosi putem interneta, ono što naši pretplatnici žele od nas je čvrsta, visoko efikasna mreža, sposobna da udovolji njihovim promenljivim potrebama. Danas nam tehnologija Remote PHY pruža atraktivnu mogućnost da odgovorimo na potražnju i uložimo u kontinuirani rast i razvoj – rekao je Gezim Pula, CATV supervizor u kompaniji IPKO.

Pored većih kapaciteta, primena Remote PHY tehnologije pruža mogućnost operaterima da povećaju ekonomičnost ugrađivanjem funkcija headenda dublje u mreže, na udaljene čvorove i veb lokacije.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.