Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:06.07.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 04.11.2019 00:22:51
OPTIMA-TELEKOM-REZULTATI / Dobit Optima Telekom grupe veća za 10,6 odsto
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 3. novembar 2019. / Optima Telekom Grupa ostvarila je u prva tri kvartala 2019. godine rast operativne dobiti (EBITDA) od 10,6 odsto, na 91,4 miliona kuna. Ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u istom periodu porasli su za 0,2%, a u poređenju samo trećih tromesečja prihodi su veći za 0,9%.

Rast prihoda usporavaju kontinuirani, opšti negativni trendovi javne govorne usluge na nacionalnom nivou koji se ogledaju u rezultatima svih telekoma. Tokom trećeg kvartala 2019. godine u okruženju su se nastavili i negativni trendovi povezani sa ponudom usluga širokopojasnog pristupa internetu. Posledično, prihodi Optima Telekoma u rezidencijalnom segmentu beleže negativan trend, odnosno pad od 6,8 odsto. Međutim, rast prihoda u rezidencijalnom segmentu, u odnosu na isti period 2018. godine, ostvaruje se od IPTV usluga i to za 3,6 procenata.

Prihodi od prodaje opreme i ICT usluga su veći za 2,5 miliona kuna, prihodi od širokopojasnog pristupa internetu povećani su za 10%, dok su prihodi od usluga prenosa podataka veći za 3 odsto.

Povećanje prihoda u devet meseci 2019. u odnosu na isti period lani, Optima Telekom beleži i od interkonekcijskog poslovanja koje je veće za 7,5 procenata.

Konsolidovana kapitalna ulaganja iznosila su 59,6 miliona kuna, od čega je 19,9 miliona uloženo u korisničku opremu za pružanje usluga rezidencijalnim i poslovnim korisnicima. Ulaganja u izgradnju optičke infrastrukture, pristupnu mrežu i jezgru mreže iznosila su 12,8 miliona kuna, dok je 26,7 miliona uloženo u proširenje usluga korisnicima i IT sisteme.

- Rezultati Optima Telekom nakon trećeg tromesečja nastavljaju pozitivan trend. Uspevamo efikasno da amortizujemo uticaj izrazito negativnog trenda pada korišćenja fiksnog telefona, kao i uticaje snažne konkurencije na tržištu broadbanda. I u narednom periodu ćemo nastojati pravovremeno da odgovaramo na želje i potrebe naših korisnika istovremeno gradeći njihovo poverenje ulažući u korisničko iskustvo – rekao je Boris Batelić, predsednik Uprave Optima Telekoma, prenose hrvatski mediji.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.