Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 28.10.2019 16:09:38
SERIJA-SVET-EPIC-DRAMA / Serija "Svet u plamenu" od 10. novembra na kanalu Epic Drama
Beograd (MEDIA EXPRES) / 27. oktobar 2019. / "Svet u plamenu", međunarodno hvaljena istorijska dramska serija scenariste Pitera Baukera, biće ekskluzivno prikazana na kanalu "Epic Drama" u Centralnoj i Istočnoj Evropi počev od 10. novembra.

Serija je snimana na lokacijama širom Evrope – u Poljskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Reč je o uzbudljivoj drami u kojoj se prepliće više radnji i koja prikazuje priču o Drugom svetskom ratu kroz živote običnih ljudi sa svih strana globalnog sukoba. Prva sezona se sastoji od sedam jednosatnih epizoda, prenosi nam prve godine rata i počinje invazijom Nemačke na Poljsku u septembru 1939, a završava se Bitkom za Britaniju.

- Želeo sam da snimim nešto gde bi postojala globalna saradnja. Ovo je možda i prvi put u modernoj istoriji da je više nacija uspelo da razgovara i sarađuje na tako intiman način – izjavio je scenarista i izvršni producent Piter Bauker, i dodao da mu se čini da je ovo pravo vreme za dramsku seriju o svetu u kojem su se zemlje sa različitim potrebama ujedinile da bi se suprotstavile kultu zla i mržnje.

Gledaoci će u seriji videti glumačku postavu koju čine dobitnica Oskara Helen Hant, dobitnik nagrada Emi i BAFTA Šon Bin, i Lesli Manvil, nominovana za nagrade Oskar i Olivije. Tu su i britanske zvezde Džona Hauer-King i Džulija Braun, kao i poljski glumci Zofia Zofija Vihlač, Tomaš Kot, Boris Šic, Agata Kuleša i Tomaš Zitek.

U prvoj sezoni gledaoci polako stiču uvid u sav užas izbijanja rata i u njegovu prvu godinu, dok ujedno prate isprepletene sudbine živopisnih i uverljivih likova iz Britanije, Poljske, Francuske, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država koji se bore s uticajem rata na svoj svakodnevni život.

Ova emotivno napeta dramska serija, puna uzbuđenja i sa velikim globalnim odjekom, pruža dosad neprikazanu perspektivu prvih dana rata i produbljuje ljudske priče kojima je prožet jedan od najbitnijih i najpotresnijih trenutaka u istoriji 20. veka. Počev od Harija, mladog engleskog prevodioca u Varšavi, koji pregovara s nacistima dok pokušava da svoju ljubavnicu, Poljakinju Kasiju, izvede iz zemlje, pa do Lois, Harijeve devojke koja radi u fabrici u Mančesteru i koristi svaku priliku koju joj rat ponudi da promeni svoj život. Počev od Nansi, ratne dopisnice iz SAD-a koja nema mira ukoliko joj život nije u opasnosti, pa do porodice Rosler u Berlinu koja brine zbog sina vojnika i spremna je sve da učini kako bi zaštitila svoju hendikepiranu ćerku od vladajućeg nacističkog režima.

- Ovo je sve veoma demokratski. Ne postoje granice. I poljski likovi imaju jednaku težinu kao američki likovi. Zaista je poseban način na koji je prikazana ljudska strana svih likova i nadam se da će se gledaoci sroditi s tim - izjavljuje izvršni producent Damien Timer.

Serija Svet u plamenu ekskluzivno će se prikazivati na kanalu Epic Drama od 10. novembra u 21 čas. Serija će biti dostupna i u okviru SVOD-usluge kanala Epic Drama preko partnerskih operatera.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.