Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 21.10.2019 02:02:23
PPF-AKVIZICIJA-CME / PPF Group preuzima slovenačku POP TV
Prag (MEDIA EXPRES) / 20. oktobar 2019. / Češka investiciona grupa PPF, u vlasništvu Petera Kelnera, pred zaključenjem je pregovora sa američkim AT&T o kupovini većinskog udela u fondu CME, koji je između ostalog vlasnik medijskog društva Pro Plus. Kako prenosi Reuters, PPF grupa nije želela da komentariše ove informacije.

Central European Media Enterprises (CME) je pod okriljem telekomunikacijskog giganta AT&T, koji je preuzeo još jednog medijskog i telekomunikacijskog giganta Time Warner. AT&T ima 64 odsto udela u CME-u, ali zapravo kontroliše 75 odsto kompanije.

CME u Sloveniji upravlja sa POP TV i Kanal putem medijske kuće Pro Plus, kao i televizijama u Češkoj i Slovačkoj, te u Bugarskoj i Rumuniji. U Češkoj je, između ostalog, pod njegovim okriljem vodeća komercijalna televizija TV Nova. Tržišna kapitalizacija CME-a je 1,13 milijardi dolaraa.

Kako piše portal SEEbiz, CME je nameravao da proda Pro Plus holandskoj kompaniji United Group, koja je vlasnik telekomunikacijskog operatera Telemach u Sloveniji, ali je odustao od posla početkom ove godine.

U trećem kvartalu 2019. godine CME je ostvario neto prihod od 138,9 miliona dolara, što je 1% više u odnosu na isti period prošle godine. Bruto operativna dobit porasla je 16 odsto, na 41,4 miliona dolara, navodi se na njihovoj web stranici. Rezultati su nadmašili očekivanja analitičara, pa su time poboljšali prognoze poslovanja za celu godinu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.