Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 14.10.2019 23:48:53
RTS-FILM-PROLEĆE / RTS snima novi TV film “Proleće na poslednjem jezeru”
Beograd (MEDIA EXPRES) / 14. oktobar 2019. / Snimanje novog TV filma u produkciji Radio-televizije Srbije (RTS) - "Proleće na poslednjem jezeru", scenariste Vuleta Žurića, u režiji Filipa Čolovića, počelo je 1. oktobra na Palićkom jezeru. Ovaj film istražuje period iz života proslavljenog srpskog pisca Ive Andrića u vreme njegovog ambasadorskog angažmana, navodi RTS.

Radnja filma smeštena je u godine Drugog svetskog rata, kada su diplomate i diplomatsko osoblje iz jugoslovenskih misija iz zemalja koje je okupirao Treći rajh, deportovani u hotel na Bodenskom jezeru. Među diplomatama našao se i sam Andrić, u to vreme veleposlanik jugoslovenskog diplomatskog predstavništva u Berlinu.

Paralelno sa iščekivanjem razrešenja sudbine jugoslovenskih diplomata koji borave u hotelu, razvija se i intrigantna priča o ljubavnom trouglu između Andrića, kostimografkinje Milice Babić i njenog muža Nenada Jovanovića. Osim Andrića, Babićeve i Jovanovića, u filmu “Proleće na poslednjem jezeru” prikazane su mnoge ličnosti jugoslovenske diplomatije tog doba, kao što su Radovan Šumenković, Josip Miličić, Vladimir Vauhnik...

Ekipa TV filma na Paliću je snimala tri dana, a snimanje se potom nastavilo i u Beogradu, na brojnim lokacijama među kojima su Beli dvor, zgrada Jugoslovenskih železnica, Srpsko lekarsko društvo, nekoliko prestoničkih hotela i čuveni voz "Romantika".

Glumac Tihomir Stanić ponovo će se naći u ulozi velikog književnika Ive Andrića, a glumačku ekipu čine još i Nebojša Milovanović, Olga Odanović, Nataša Tapušković, Marija Vicković, Aleksandar Đurica, Jelena Ćuruvija, Dragan Petrović, Jovan Jovanović, Boris Komnenić, Branislav Trifunović i mnogi drugi.

Izvršna producentkinja je Marija Bereta, direktor fotografije Gojko Despotović, scenografkinja Mirjana Andrejević, a kostimografkinja Natalija Lukić. Urednica TV filma je Tamara Baračkov.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.