Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:14.08.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 04.10.2019 12:33:32
IBC-2019-STYPE / Hrvatski "Stype" u Amsterdamu predstavio neviđene efekte u TV industriji
Amsterdam (MEDIA EXPRES) / 4. oktobar 2019. / Hrvatska kompanija "Stype" predstavila je ove godine na sajmu IBC 2019 u Amsterdamu svoje najnovije proizvode, kao i "neviđene efekte u televizijskoj industriji". Kažu da su izuzetno zadovoljni sajmom, a kao redovni učesnici IBC-a svake godine su sve zadovoljniji.

- Na NAB-u u Vegasu predstavili smo potpuno novi proizvod "Follower" i osvojili nagradu “Product of the year”. Međutim, na toj premijeri nismo ovu tehnologiju ispratili kvalitetnim kreativnim “use case”-ovima. To smo ispravili u Amsterdamu, gde smo predstavili još neviđene efekte u televizijskoj industriji, i izveli pojedine koje zaista možemo zamisliti da se koriste u televizijskim prenosima. Fokusirali smo se na one efekte koji mogu doprineti futurističkom izgledu šoua, dok istovremeno pomažu da se prenese poruka gledaocima – kaže za Media Expres Adria Stype Cajić, kreator Stype tracking laboratory.

Među predstavljenim proizvodima izdvaja RedSpy, bežični optički tracking sistem, za koji procenjuju da je u proteklih godinu dana najprodavaniji takav sistem u svetu, kada je reč o televizijskoj industriji, a tu je i Follower, novi sistem za praćenje objekata i ljudi.

- StypeKit je naš već dobro poznati mehanički sistem za praćenje kamera kojim smo i stekli popularnost. Sada je njegova glavna primena u snimanjima na otvorenom, poput snimanja sportskih događaja, koncerata, olimpijada, atletskih prvenstava i slično. Sistem se može namontirati na kranove za kameru i PTZ glave – objašnjava Stype Cajić.

StypeLand je novi render engine baziran na Unreal-u, dok postoji i verzija bazirana na Unity-u. DataRecorder je proizvod za snimanje tracking podataka u FBX file-ove koji se mogu jednostavno ubaciti u sofverske pakete poput Maya, Cinema4D ili 3D Max.

- U narednom periodu od godinu dana možemo očekivati da nova tehnologija kojom smo osvojili posetioce na IBC-u pomeri granice onoga što je normalno za očekivati od vodećih TV stanica, te da započne novi trend u virtuelnim efektima u televizijskoj industriji. Takođe, naši proizvodi se sve više koriste u filmskoj industriji, tako da bi mogli očekivati i neki ozbiljniji iskorak u toj branši – najavljuje naš sagovornik sledeće korake.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.