Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.12.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 07.08.2019 23:33:45
NEM-ZAGREB / NEM stiže u Zagreb od 11. do 13. decembra
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 7. avgust 2019. / Mediavision će organizovati novi događaj u decembru ove godine u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu. Posvećen televizijskoj industriji, New Europe Market Zagreb (NEM Zagreb) će po prvi put biti održan u hotelu Esplanada Zagreb od 11. do 13. decembra.

Za razliku od već dobro poznatog NEM Dubrovnik, najveće televizijske pijace u regionu CEE, koji tematski pokriva celu TV industriju, NEM Zagreb biće u potpunosti posvećen kreiranju i produkciji televizijskog i filmskog sadržaja, kroz trodnevni program i učešće nekih od najvećih imena industrije TV sadržaja.

Kako navode organizatori, uz panel diskusije, prezentacije i projekcije, NEM Zagreb uvodi i nekoliko novih sadržaja, uključujući takmičenje za najbolje scenarije (za TV serije) i formate. Žiri će odabrati 20 najboljih u obe kategorije, čiji će autori imati priliku za susret za direktorima najrenomiranijih svetskih kuća na NEM Zagreb, a šest najboljih tekstova u obe kategorije biće prezentovano svim učesnicima u glavnoj sali. Najbolji u obe kategorije biće nagrađeni sa 5.000 evra.

- Posle niza uspešnih godina za NEM Dubrovnik, želeli smo da usmerimo naše napore prema kreiranju sadržaja, ne samo u Hrvatskoj, već u celom regionu. Naša zemlja obiluje ljudima koji imaju sjajne ideje i zato se nadamo da ćemo im na NEM Zagreb omogućiti platformu gde mogu da ostvare te svoje zamisli. Očekujemo veliki broj prijava i pozivamo sve kreativce da učestvuju u takmičenju i iskoriste priliku da ostvare svoje snove – najavljuje Sanja Božić-Ljubičić, generalna direktorka Mediavisiona, organizatora NEM Zagreb.

Ekskluzivne projekcije domaćih i međunarodnih produkcija biće upotpunjene razgovorima sa autorima koji su radili na TV serijama, i specijalnim segmentom posvećenim lokalnim nezavisnim projektima. Bogat program NEM Zagreb ima za cilj širenje znanja o najboljim praksama u kreiranju sadržaja, a organizatori se nadaju da će ovakva vrsta događaja omogućiti stvaranje kanala za distribuciju i voditi do rasta investicija u ovom segmentu industrije.

Jedan od aspekata na koji će se fokusirati je i mogućnost koprodukcija, na evropskom i regionalnom nivou, kao načina za kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će biti globalno konkurentan.

Među stotinama kompanija koje su već učestvovale na NEM Dubrovnik i čije se učešće očekuje na NEM Zagreb su BBC Studios, ITV Studios Global Entertainment, Sony Pictures Television, Global Agency, Fremantle, yes Studios, Viacom International Studios, CBS Studios International, Warner Bros. i mnoge druge.

NEM Zagreb inspirisan je velikim uspehom NEM Dubrovnik, koji već sedam godina dovodi vodeće eksperte televizijske industrije u region CEE.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.