Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.12.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 31.07.2019 20:51:55
TELESTE-UGOVORI / Teleste potpisao ugovore sa švedskim i poljskim partnerima
Helsinki (MEDIA EXPRES) / 31. jul 2019. / Kompanija Teleste Corporation produžila je ovog leta okvirni sporazum sa Stokholmskim javnim prevozom (Storstockholms Lokal Trafik, "SL") u glavnom gradu Švedske.

Sporazumom se nastavlja saradnja između dve strane koja je započela 2014. godine i obuhvata postavljanje najnovijih Telesteovih RGB LED i TFT LCD informativnih displeja na stanicama i platformama javnog prevoza u Stokholmu. U okviru sporazuma, Teleste pruža SL-u tehnologiju pametnih displeja dizajniranih za informisanje kroz javni prevoz.

- Naše tehnologije pametnih displeja dizajnirane su tako da operaterima pomognu da se izbore sa jednim od današnjih ključnih izazova u javnom prevozu: putnici moraju da dobiju sve više informacija na svakom koraku svog putovanja. Cenimo priliku da sarađujemo sa SL-om kako bismo putnicima omogućili nesmetano i privlačno putovanje uz dinamične informacije u realnom vremenu i nove digitalne servise – izjavio je Stig Valdemarson, direktor VSI Skandinavija u Teleste Švedska.

Takođe, Teleste je izabran za dobavljača optičkih čvorova za Vectru, vodećeg telekomunikacionog operatera u Poljskoj. Okvirni sporazum između kompanija sastoji se od više od 1.000 Telesteovih E8 optičkih čvorova na 1,2 GHz, koji će biti isporučeni Vectri do kraja prvog kvartala 2020. godine.

Vectra je operater sa kablovskom mrežom koju čini skoro 2.800.000 domova. Kompanija svojim korisnicima nudi usluge poput kablovske televizije, širokopojasni pristup internetu - fiksni i mobilni - kao i fiksnu i mobilnu telefoniju. Sa Telesteovim čvorom E8, Vectra nadograđuje svoju kablovsku infrastrukturu do DOCSIS 3.1® kapaciteta za prenos podataka, kako bi garantovala buduću dostupnost usluga kao što su brzi internet, VOD i onlajn televizija za svoje pretplatnike.

Teleste Corporation najavila je ovog leta i saradnju sa VIAVI Solutions, globalnim provajderom rešenja za testiranje, praćenje i sigurnost mreže, kao i optičkih tehnologija. Ulazak u svojstvu srebrnog partnera u VIAVI DAA program za sertifikaciju dokazuje da je Teleste posvećen saradnji sa VIAVI i da je uspostavio plan puta kako bi podržao interoperabilnost između čvorova distribuiranog pristupa kompanije i rešenja za vraćanje ulaza zasnovanog na VIAVI standardima.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.