Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:09.12.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 29.07.2019 16:14:44
CME-REZULTATI / Dobri rezultati CME u prvoj polovini 2019.
Beograd (MEDIA EXPRES) / 29. jul 2019. / Central European Media Enterprises (CME) ostvarila je rast neto prihoda u drugom kvartalu ove godine, kao i u prvoj polovini 2019. U drugom tromesečju prihod je iznosio 43.959.000 dolara (u odnosu na 26.041.000 dolara), dok je u prvom polugođu dostigao 55,717 miliona dolara.

U svom poslednjem finansijskom izveštaju, CME navodi da su prihodi od TV oglašavanja u drugom kvartalu bili uglavnom nepromenjeni, ali su se uvećale naknade za pretplatu, i to za 3% po realnim stopama.

Kompanija takođe ističe da je u prvoj polovini 2019. godine otplatila 100 miliona evra duga, koristeći gotovinu koju je generisala kroz svoje poslovanje.

- Nismo mogli očekivati bolje rezultate u ovom kvartalu. Ovaj jedinstveni portfolio imovine doneo je još jedan impresivan učinak, nadmašujući naša očekivanja i pokazujući izvanredan potencijal rasta našeg poslovanja. Zapravo, posmatrajući konstantne prihode i rast OIBDA, ovo je najjači drugi kvartal za kompaniju u poslednje četiri godine. OIBDA marže su porasle u svakoj od zemalja u kojima poslujemo i dostigle značajnih 40%. Ali, još je impresivniji rast od 50% u generisanom novcu tokom ove godine, što nam je omogućilo da dodatno smanjimo dug – rekao je Michael Del Nin, jedan od direktora CME.

Christoph Mainusch, drugi direktor, dodao je da je CME bila selektivna i delovala strateški kada je dizajnirala svoje programske mreže, tako da su ukupni troškovi bili manji.

- Istovremeno, glavni kanal na svakoj teritoriji uvećao je svoj udeo u publici u udarnim terminima tokom ove godine, a povećali smo i razliku između nas i najbližeg komercijalnog konkurenta na 4 tržišta. Tržište TV oglasa u Češkoj Republici doživelo je svoje najjače prvo polugođe još od 2015. godine, a ulaganje u oglašavanje ponovo je skočilo u Rumuniji tokom drugog kvartala – istakao je Mainusch.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.