Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 22.04.2019 01:13:55
RTL-HRVATSKA-PUŠKARIĆ / Marc Puškarić na čelu RTL Hrvatska od 1. jula
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 21. april 2019. / Marc Puškarić preuzeće od 1. jula ove godine funkciju predsednika uprave RTL-a Hrvatska i tako na tom mestu naslediti Henninga Tewesa, potvrdili su iz RTL Grupe. Tewes se pridružuje Mediengruppe RTL Deutschland kao šef operativnog sektora programskih poslova.

Na svojoj novoj funkciji Puškarić će odgovarati Andreasu Fischeru, predsedniku nadzornog odbora RTL-a Hrvatska i višem potpredsedniku globalnog upravljanja operacijama i sadržajem RTL Grupe.

- Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i lični afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam srećan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastaviće sa uspešnim poslovanjem kompanije, zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska – rekao je Andreas Fischer, i izrazio veliku zahvalnost Henningu Tewesu koji je uspešno vodio RTL Hrvatska poslednjih pet godina.

- Za to vreme kompanija je postala profitabilna i proširila porodice kanala, pa je u kreativnom uzletu svih aktivnosti. Pokretanjem RTL Play-a napravio je značajan iskorak za RTL Hrvatsku na tržištu usluga videa na zahtev, menjajući digitalno tržište u Hrvatskoj - rekao je Fischer.

Marc Puškarić rođen je 1972. godine, a svoju profesionalnu karijeru u Bertelsmannu počeo je 2001. kao korporativni pravni savetnik. Od 2007. do 2015. godine bio je viši potpredsednik Bertelsmanna zadužen za korporativne pravne poslove, gde je bio odgovoran za savetovanje pri akvizicijama i pripajanjima, kao i operativnim transakcijama u SAD, Latinskoj Americi, Evropi i Aziji, te razvoju korporativnih investicijskih planova u Indiji i Brazilu.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.