Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:25.05.2020
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 22.04.2019 00:53:27
VODAFONE-SRBIJA / Vodafone dobio dozvolu za rad u Srbiji
Beograd (MEDIA EXPRES) / 20. april 2019. / Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge Srbije (RATEL) izdala je dozvolu britanskoj firmi Vodafone za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga, saopšteno je iz RATEL-a.

Ogranak Vodafone Enterprise Equipment Limited u Beogradu koristiće mrežu isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju. Izdavanjem dozvole praktično je u Srbiji registrovan ogranak jedne od vodećih svetskih telekomunikacionih kompanija, kao još jedan operator optičke mreže za transport.

Za sada neće biti pristupnih tačaka za povezivanje s drugim mrežama operatora elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga krajnjim korisnicima u Srbiji.

Direktor RATEL-a Vladica Tintor rekao je povodom dolaska stranog operatora na domaće tržište da je dobro da ima novih operatora, a da je jedan od glavnih zadataka agencije obezbeđivanje konkurentnosti na tržištu elektronskih komunikacija.

- Građanima omogućavamo izbor, a regulativa i u elektronskim komunikacijama i poštanskim uslugama usklađena je sa evropskim standardima u ovoj oblasti - rekao je Tintor, navodi se u saopštenju.

U RATEL-ovoj Evidenciji operatora javnih komunikacionih mreža i usluga registrovano je 34 operatora optičkih mreža za transport u Srbiji.Neki od njih koriste vlastitu optičku mrežu za transport, kao mrežu za pružanje usluga krajnjim korisnicima, dok drugi iznajmljuju svoju optičku mrežu ili delove te mreže drugim operatorima za povezivanje njihovih lokacija ili za pružanje različitih usluga u oblasti elektronskih komunikacija.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)
© 2001 - 2020    Media Expres S.R.L.