Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:26.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 05.04.2019 22:18:16
TELESTE-REZULTATI / Dobri poslovni rezultati kompanije Teleste u 2018. godini
Helsinki (MEDIA EXPRES) / 5. april 2019. / Prodaja kompanije Teleste u 2018. godini porasla je za 6,7% u odnosu na godinu dana ranije, dostigavši 250,3 miliona evra. Operativni rezultat uvećan je na 9,7 miliona evra, pa je zarada po akciji iznosila 0,38 evra. Ukupne narudžbine vredele su 264 miliona evra.

Kako se navodi u godišnjem izveštaju kompanije, neto prodaja mrežnih usluga je unapređena i profitabilnost se kreće u pravom smeru. Zato je Bord direktora Telestea predložio za 2018. godinu dividendu u iznosu od 0,2 evra.

- Godina koja je za nama mogla bi, iz više razloga, da bude opisana kao zaokret nabolje. Naša prodaja se vratila na put rasta, a rezultat je znatno bolji, nakon pada u 2017. Narudžbine za naredni period porasle su krajem godine do rekordno visokog nivoa. Ovaj uspeh je zahtevao mnogo rada i došao je zahvaljujući posvećenosti naših zaposlenih – istakao je Jukka Rinnevaara, predsednik i generalni direktor kompanije Teleste.

Teleste je u 2018. godini zapošljavao oko 1.400 ljudi.

Kompanija je listirana na Helsinškoj berzi i nudi integrisane proizvode i usluge koji omogućavaju izgradnju i upravljanje bolje umreženim društvom. Teleste rešenja omogućavaju prijem televizije i širokopojasnog interneta, a bave se i bezbednošću, informacionim tehnologijama i povezanim servisima.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.