Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:26.06.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 30.03.2019 22:34:56
TV-DOZVOLE-HR / Horror TV i Inmemoriam TV dobili dozvolu za emitovanje
Zagreb (MEDIA EXPRES) / 30. mart 2019. / U registru dozvola za emitovanje putem satelita, kablovskih sistema i interneta, koji vodi hrvatska Agencija za elektroničke medije (AEM), pojavile su se dozvole za dva nova TV kanala, prenosi portal Media Daily.

Horror TV je novi kanal u produkciji Discovery-ja, čija je tematika vidljiva iz samog imena. Ovo je već treći TV kanal koji producira ova kompanija, nakon Kino TV i Doku TV, a očekuje se da će emitovati program 24 sata dnevno. Kanal će biti dostupan na području celog regiona, uključivši i Albaniju, a početak emitovanja očekuje se tokom ove godine. Glavni urednik je Dean Sinovčić.

Kako navodi Media Daily, dozvolu je dobila i pomalo bizarna televizija Inmemoriam TV. Sadržaj ovog programa očigledno je objava čitulja preminulih osoba, jer je kao programski sadržaj jedino naveden komercijalni program.

Vlasnik ove televizije, koja je dozvolu za emitovanje dobila za celu regiju, je Dragan Ćuća, osnivač Kapital Networka, prve poslovne televizije koja je završila u stečaju još 2013. godine.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.