Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.05.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 04.03.2019 22:50:27
BC-PARTNERS-UNITED-GRUPA / BC Partners postao većinski vlasnik United Grupe
Beograd (MEDIA EXPRES) / 4. mart 2019. / Međunarodna investiciona kompanija BC Partners okončala je proces kupovine većinskog udela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udeo, navedeno je u saopštenju.

Osnovana u Srbiji, sa sedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Tokom proteklih 18 godina ta grupacija je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4.400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Partner u kompaniji BC Partners Nikos Statopulos izjavio je da atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija United Grupe pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope.

U saopštenju je navedeno da optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja.

United Grupa posluje u šest zemalja kroz kompanije kao što su SBB, Telemach i United Media, i kanale Sport Klub, Nova TV i N1 TV.

BC Partners je vodeća međunarodna investiciona kompanija sa 20 milijardi evra u upravljanju, a investirala je u 105 kompanija koje su imale ukupnu vrednost od 130 milijardi evra.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.