Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.05.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Televizija 03.03.2019 22:57:12
REM-RTS-RTV / Savet REM-a izabrao članove Upravnog odbora RTS-a i RTV-a
Beograd (MEDIA EXPRES) / 3. mart 2019. / Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je novinara Nenada Jankovića za člana Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), kao i članove UO Radio-televizije Vojvodina (RTV) – kompozitora i dirigenta Jovana Adamova i ekonomistu Branislava Popovića, navodi se na sajtu REM-a.

Osim izabranih članova Upravnih odbora RTS-a i RTV-a, Savet REM-a doneo je i odluku o raspisivanju Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na području Republike.

Mandat članova UO RTS-a i RTV-a je pet godina, a konkurs za predlaganje članova objavljen je početkom novembra 2018. godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS-a Nebojša Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV-a.

Nekadašnji savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić u aprilu 2018. godine podneo je ostavku na mesto člana UO RTS-a, zbog toga što je bio, kako je objavio na Tviteru, “nezadovoljan izveštavanjem RTS o paravojnom kampu, kao i činjenicom da kao član UO RTS nema prava da se meša u uređivačku politiku kuće”.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.