Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:20.05.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
English
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Komunikacije 23.02.2019 18:50:01
PPF-TELENOR-BANKA / PPF grupa preuzela 100% vlasništva nad Telenor bankom
Beograd (MEDIA EXPRES) / 23. februar 2019. / PPF grupa je završila proces kupovine 100% vlasništva u Telenor banci od Telenor grupe, pošto je prethodno dobila neophodnu regulatornu saglasnost Narodne banke Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Telenora, transakcija predstavlja prirodni korak PPF grupe na tržištu Srbije, posle prošlogodišnjeg preuzimanja Telenorovih telekomunikacionih kompanija u centralnoistočnoj Evropi, tačnije u Mađarskoj, Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Telenor banka bila je deo Telenor grupe od 2013. godine, nakon preuzimanja KBC banke u Srbiji. U septembru 2014. godine, banka je promenila ime u Telenor banka. Specijalizovana je za pružanje inovativnih onlajn finansijskih usluga i predstavlja prvu potpunu mobilnu i onlajn banku u Srbiji.

Telenor banka svoje usluge pruža primarno klijentima Telenora. Trenutno broji više od 400,000 klijenata i na kraju 2018. godine banka je upravljala aktivom vrednom 135 miliona evra.

PPF Grupa investira u više različitih segmenata tržišta, kao što su bankarstvo i finansijske usluge, telekomunikacije, mašinstvo, biotehnologija, osiguranje, nekretnine i poljoprivreda. Prrisutna je na tržištima Evrope, Rusije, SAD-a i Azije, i raspolaže imovinom u vrednosti od skoro 38 milijardi evra.

Andrija Marković (MEDIA EXPRES)


© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.