Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.10.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Profil 25.03.2018 14:39:02
MIPDRAMA SCREENINGS - SADRŽAJ / MIPDrama Screenings predstavlja posve originalne dramske hitove 2018. godine
Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 17. 03. 2018. / MIPDrama Screenings uoči MIPTV-a, u nedjelju 8. travnja 2018. godine u Palais des Festivals' Grand Auditoriumu u Cannesu, Francuska prikazat će nove originalne dramske serije. Događaju će prisustvovati više od 450 kupaca, distributera, producenata i novinara, a za izbor serija koje će biti predstavljene zaslužan je selekcijski žiri u sastavu: Ignacio Barrera, direktor akvizicije, Rudiger Boss, EVP programa i akvizicije, Geraldine Easter, direktorica programa i akvizicije, Aline Marrache-Tesseraud, SVP međunarodne akvizicije, Anette Romer, direktorica akvizicije i formata, Viktoria Wasilewski, viša menadžerica akvizicije za prime video, te Sarah Wright, direktorica akvizicije.

Žiri je izabrao 6 sadržaja koji će biti predstavljeni na MipDrama Screenings kao službena selekcija: "Arctic Circle", "Bullets", "Cleaning Up", "Gigantes", "Pagan Peak" i "Trigger".

"Arctic Circles" finska je serija smještena u brutalnu polarnu regiju, usred ledenog pejzaža finske Laponije. Priča prati policajku Ninu Kautsalo koja u kabini usred divljine pronalazi umiruću prostitutku, a zatim se iznenađujuće zakomplicira kada u njezinoj krvi pronađu smrtonosni virus. "Artic Circle" producirao je Yellow Film & TV u ko-produkciji s Bavaria Fictionom. Za distribuciju je zaslužan Lagardère Studios Distribution, a emiter je Eisa Viihde, YLE.

U "Bullets" upoznajemo policajku Mari, koja je iznimno dobra u tajnim zadacima, te veterana Vihtu koji vodi vrlo efikasnu trgovinu drogom. Kada Vihtina jedinica otkrije terorističku ćeliju u Helsinkiju, Mari preuzima novi identitet kako bi se približila vođi ćelije Shahidki poznatijoj pod aliasom Crna udovica. Mari se neočekvano zbližuje sa Shahidki, što ju tjera da preispita svoj svjetonazor, ali i dovodi do saznanja da je ruski predsjednik meta terorističke ćelije. Dok se sprema postati jedna od Allahovih mladenki, Mari se bori kako bi sakrila, ali i očuvala svoj pravi identitet. "Bullets" je producirao Vertigo Production u ko-produkciji s Nadcon and Lunanime, a distribuira Sky Vision. Emiter je Elisa Viihde, MTV.

"Cleaning Up" iz produkcije je Sister Pictures, dok je za distribuciju zadužen ITV Studios Global Entertainment, a emiter ITV.

"Gigantes" su producirali Telefónica Studios u ko-produkciji s Lazonom, distributer je About Premium Content, a emiter Movistar+. U glavnim su ulogama José Coronado, Isak Férriz i Daniel Grao.

"Pagan Peak" njemačka je triler serija smještena u Alpama, a prati detektivku Ellie Stocker koja surađuje s austrijskim detektivom Gedeonom Winterom kako bi riješili ubojstvo na njemačko-austrijskoj granici. Serija je inspirirana dansko-švedskim hit formatom "Broen" odnosno "Mostom". Za produkciju su zaslužni Wiedemann & Berg u ko-produkciji s epo-film produktionsgesellschaft, za distribuciju Beta Film, dok će se prikazivati na Sky Germany.

"Trigger" dolazi iz Sreda Productiona koji je ujedno i distributer, a snimana je za Channel One Russia.


(LB) (MEDIA EXPRES ADRIA)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.