Prijavi se    Kreiraj novi račun

Datum:16.10.2019
Datum objave posljednje vijesti:
O MEDIA EXPRES-u | Pretplata | Oglašavanje u MEDIA EXPRES-u | Privatnost | Kontaktirajte s nama
Izbornik vijesti
____Uvodnik____
Kino
Komunikacije
Nevladine organizacije
Oglašavanje
Pregled medija
Profil
Radio
Regulatorne agencije
Televizija
ZakonodavstvoNapredna pretraga

Papir kao
mobilni
kompatibilan

Izbornik godišnjaka
Kabelski operateri
Televizije
Radio postaje
Dth
Oprema
Rječnik
 Profil 10.01.2018 21:30:35
ZLATNI GLOBUS – NAGRADE / "Big Little Lies" i "Handmaid's Tale" trijumfirali na dodjeli Zlatnih globusa
Zagreb, Hrvatska (MEDIA EXPRES ADRIA) / 10. 01. 2017. / Svečana dodjela jedne od najprestižnijih nagrada medijske industrije, Zlatnih globusa, ove je godne zamalo ostala zasjenjena aferama koje su podignule prašinu u posljednje vrijeme. Tako su mediji ove godine izvještvali tko je obukao crno u znak podrške rodno diskriminiranim i seksualno uznemiravanim glumicama.

Svečana dodjela održala se u noći s nedjelje na ponedjeljak po našem vremenu u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu. Ulogu domaćina na 74. po redu Zlatnom globusu po prvi puta imao je komičar Jimmy Fallon koji je kroz svečanost vodio okupljenu holivudsku kremu, ali i višemilijunski auditorij pred malim ekranima.
U kategorijama televizijskih serija uvjerljivo su najbolja ostvarenja 2017. godine "Big Little Lies" i "Handmaid's Tale".

Ovogodišnji apsolutni pobjednik što se tiče filmskog ostvarenja, koji je nagradu osvojio u čak sedam kategirija je mjuzikl "La La Land". "La La Land" osvojio je Zlatne globuse za najbolji film u kategorijama komedija/mjuzikl, najbolji redatelj, scenarij, najbolja glazba, najbolja originalna pjesma, a glavni glumci Emma Stone i Ryan Gosling osvojili su Zlatne globuse za najbolje glavne glumce.

Najbolja TV serija mjuzikl ili komedija 2017. godine je "The Marvelous Mrs. Maisel", a Zlatnog globusa za najbolju dramsku seriju osvojila je "The Handmaid's Tale".

Nagradu za najbolju žensku ulogu u TV seriji u kategoriji mjuzikl/komedija osvojila je Trachel Brosnahan za ulogu u "The Marvelous Mrs. Maisel", a za mušku Aziz Ansari za ulogu u "Master of None".

Najboljom mini serijom proglašena je serija "Big Little Lies". Najbolji glavni glumac u kategoriji mini serije ili TV filma 2017. je Ewan McGregor za ulogu u "Fargu", a najbolja glumica Nicole Kidman za ulogu u "Big Little Lies". Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u mini-seriji ili televizijskom filmu osvojio je Alexander Skarsgard za ulogu u "Big Little Lies", a najbolju žensku sporednu ulogu odigrala je Laura Dern u "Big Little Lies".

Najboljom dramskom TV serijom proglašena je "Handmaid's Tale". Najbolji glumac u dramskoj seriji je Sterling K.Brown za ulogu u "This Is Us", a najbolja glumica u istoj kategoriji Elisabeth Moss za ulogu u "The Handmaid's Tale".

Nakon Oscara, Zlatni globus je druga najznačajnija mainstream filmska nagrada, a često je i glavni indikator za favorite za Oscara. Osnovana je 1943. godine, a glasačko tijelo (Hollywood Foreign Press Association ili skraćeno HFPA) sačinjava žiri stranih novinara koji broji 86 članova. Razdoblje lobiranja i prihvaćanja kandidata za nominacije počinje 1. listopada. Prijenos dodjele Zlatnog globusa uglavnom kotira treći na listi najgledanijih showova dodjele nagrada, iza Oscara i Grammyja. Prije je dodjela emitirana na TBS-u, no od 1996. se emitira na kanalu NBC.

(LBE) (MEDIA EXPRES ADRIA)
© 2001 - 2019    Media Expres S.R.L.